Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Valmiera/ORDO pagarina līgumu ar komandas ilggadējo līderi Kaufmani

OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība Valmiera/ORDO pagarinājusi līgumu ar komandas ilggadējo līderi Jāni Kaufmani, vēsta klubs.

Līgums ar 28 gadus veco aizsargu, kurš starpsezonā bija pārbaudīties Artūra Štālberga trenētajā Lietuvas vicečempionē Panevēžas Lietkabelis, noslēgts uz 2017./2018.gada sezonu.

Iepriekšējā sezonā Kaufmanis LBL čempionātā aizvadītajās 42 cīņās izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 12,7 punktiem, 3,7 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 2,4 veiktām rezultatīvajām piespēlēm, savukārt Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros viņš laukumā devās 14 mačos, vidēji spēlē gūstot 9,3 punktus, izcīnot 3,1 atlēkušo bumbu un veicot 1,9 rezultatīvās piespēles.

2015./2016. gada sezonā Kaufmanim bija būtiska loma Valmieras basketbolam tik nozīmīgā LBL čempiontitula izcīnīšanā, bet tās pašas sezonas ietvaros viņš tika atzīts par LBL aprīļa mēneša vērtīgāko spēlētāju.

Kaufmanis debiju LBL piedzīvoja 17 gadu vecumā, pārstāvot tagadējā Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadīto Valmieras vienību, bet pēdējās divas sezonas viņš bija viens no Valmiera/ORDO komandas atslēgas spēlētājiem LBL un BBL turnīros.

Nākamā sezona viņam būs jau desmitā Vidzemes kluba sastāvā, turklāt savā līdzšinējā karjerā kocēnietis tikai divas sezonas ir pavadījis ārpus Valmieras. 2011./2012. gada sezonā viņš pārstāvēja pašreizējo čempionvienību VEF Rīga, bet vienīgo pieredzi leģionāru statusā viņš guvis 2014./2015. gada sezonā, pārstāvot Spānijas otrās līgas klubu Ļeidas Forca.

Pērn septembrī valmierieši pirmo reizi kluba vēsturē triumfēja BBL kausa izcīņā, bet Kaufmanis sacensību finālā pret Ventspili realizēja uzvaras nesošo metienu un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Valmiera/ORDO komanda 2016.gadā Roberta Štelmahera vadībā sensacionāli triumfēja Latvijas čempionātā, bet pērn ar treneri Uvi Helmani palika ceturtajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi