Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Warriors basketbolisti pēc 40 gadu pārtraukuma kļūst par NBA čempioniem

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni otrdien kļuva Goldensteitas Warriors komanda, šo panākumu gūstot pirmo reizi kopš 1975.gada.

Šīs sezonas finālsērijas sestajā spēlē Warriors savā laukumā ar 105:97 (28:15, 17:28, 28:18, 36:32) pieveica Klīvlendas Cavaliers, sērijā līdz četriem panākumiem uzvarot ar 4-2.

Jau pirmās ceturtdaļas beigās Warriors pamanījās iekrāt 13 punktu pārsvaru (28:15), tomēr otrā ceturkšņa laikā Cavaliers atguvās un puslaika pārtraukumā devās tikai ar divu punktu deficītu (43:45).

Otrā puslaika sākumā Goldensteitas klubs atkal veica izrāvienu, kas vienubrīd ļāva panākt pat 15 punktu handikapu, taču pēc veiksmīgām Lebrona Džeimsa, Ērla Smita un krieva Timofeja Mozgova darbībām viesi atkal pietuvojās zem desmit punktu atstatuma. Tiesa, izšķirošos brīžos atkal veiksmīgāk nospēlēja Warriors, kas pēdējās minūtēs viņiem ļāva iegūt drošu pārsvaru.

Tomēr Klīvlendas klubs nepadevās, un 33,2 sekundes pirms pamatlaika beigām Smits ar precīzu tālmetienu panāca vairs tikai 97:101, bet turpinājumā Cavaliers nespēja pietuvoties tiktāl, lai spētu gūt panākumu šajā duelī.

Warriors rindās vēl vienu labu spēli aizvadīja Andrē Igudala, kurš guva 25 punktus, kamēr tikpat pievienoja NBA regulārās sezonas vērtīgākais basketbolists Stīvens Karijs.

Tikmēr Cavaliers sastāvā 32 punktus guva Džeimss, kurš izcīnīja arī 18 atlēkušās bumbas un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt 19 punktus iemeta Smits, bet 17 punkti un 12 bumbas tikmēr Mozgovam.

Par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu atzina Igudalu, kurš šosezon Warriors komandā izpelnījās rezervista lomu, taču sevi no jauna viņš pierādīja finālsērijā, katrā no sešiem mačiem caurmērā izceļoties ar 16,3 punktiem, 5,8 atlēkušajām bumbām un 4,0 rezultatīvām piespēlēm. Turklāt tieši viņš bija tas, kurš šajā sērijā aizsardzībā darbojās pret Cavaliers līderi Lebronu Džeimsu, kurš arī bija starp pretendentiem uz Bila Rasela balvu, ko pasniedz finālsērijas vērtīgākajam basketbolistam.

"Treneri visas sērijas laikā atgādināja, lai turpinām censties. Iegūt NBA čempionu titulu ir neticami un nereāli," pēc mača pauda Igudala.

Tikmēr Warriors galvenais treneris Stīvs Kerrs, kļuvis par pirmo treneri kopš 1982.gada, kurš debijas sezonā spējis tikt pie NBA čempiona titula.

Warriors komanda līgas finālu sasniedza pirmoreiz kopš 1975.gada, kad arī izcīnīja pēdējo titulu. Iepriekš šī komanda pie titula bija tikusi 1947. un 1956.gadā. Pirmie divi čempionu kausi tika izcīnīti, kad klubs vēl spēlēja Filadelfijā.

Kā zināms, Warriors komandā no 2004. līdz 2013.gadam spēlēja latviešu centrs Andris Biedriņš. 

Savukārt Klīvlendas kluba līderim Džeimsam šis bija jau piektais fināls pēc kārtas, tomēr iepriekšējās četras reizes viņš to sasniedza ar Maiami Heat vienību.

Pēdējais ievērības cienīgais tituls kādai no Klīvlendas sporta komandām bija 1964.gadā, kad Browns izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.

Cavaliers komanda līdz šim iepriekšējo reizi NBA finālā piedalījās 2007.gadā, kad piekāpās Sanantonio Spurs.

Pērn par NBA čempioniem tika kronēti Spurs, kas finālā ar 4-1 pieveica Heat.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi