Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Abas latviešu pārstāvētās NBA komandas izcīna uzvaras bez mūsējiem laukumā

Kristaps Porziņģis muguras lejasdaļas sāpju dēļ otrdien izlaida NBA regulārā turnīra spēli, kurā Ņujorkas Knicks tika pie 30.uzvaras sezonā, savā laukumā ar 100:91 apspēlējot Čikāgas Bulls. Tikmēr Dāvis Bertāns neizgāja laukumā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs vienība savā laukumā pagarinājumā apspēlēja sīkstos Memfisas Grizzlies - 95:89.

Ņujorkai bez Porziņģa nevarēja palīdzēt vēl viens starta piecinieka basketbolists - bijušais Bulls līderis Deriks Rouzs, kurš ceļgala savainojuma dēļ šosezon laukumā vairs nedosies.

Par spīti tam, Knicks aizvadīja teicamu spēli, pretiniekiem ļaujot būt priekšā vien pašā tās ievadā. Pirmajā puslaikā mājinieki iekrāja 14 punktu pārsvaru (54:40), bet trešajā ceturtdaļā tas vairākas reizes pārsniedza 20 punktu atzīmi. Spēles beigas labāk aizvadīja viesi, atspēlējot daļu pārsvara, tomēr Ņujorkas 30. uzvaru sezonā neapdraudot. Zīmīgi, ka Knicks pārspējuši Bulls visās trijās tikšanās reizēs šosezon.

Uzvarētājiem Karmelo Entonijs guva 23 punktus, 14 pievienoja Kortnijs Lī, bet 13 punkti un 12 bumbas zem groziem Porziņģa vietā spēli sākušajam Morisam Ndūram. Tikmēr viesiem 26 punktus iemeta Džimijs Batlers, bet 21 un desmit atlēkušās Nikolam Mirotičam.

Ņujorkas basketbolisti nākošo spēli aizvadīs turpat savā laukumā, kad ceturtdien uzņems šosezon teicami spēlējošos Vašingtonas Wizards.

Porziņģis šosezon 66 spēlēs izcēlies ar vidēji 18,1 punktu, 7,2 atlēkušajām bumbām un diviem blokiem.

Tikmēr pie 60.uzvaras sezonā tika Sanantonio, kas šoreiz bez Dāvja Bertāna palīdzības ar 95:89 pārspēja Memfisas Grizzlies. Ne īpaši rezultatīvās cīņas pirmo puslaiku minimāli ar 35:33 uzvarēja viesi, bet trešajā ceturtdaļā Spurs bija labāki ar 27:16, iegūstot labu handikapu. To noturēt gan neizdevās, jo pašās pamatlaika beigās Grizzlies pietuvojās un panāca 84:84 - papildlaiks. 

Tajā ar 11:4 krietni pārāki bija mājinieki, svinot 60.panākumu sezonā. Ar 32 punktiem un 12 atlēkušajām uzvarētājiem atzīmējās līderis Kavai Lenards, 15 punktus iemeta Lamarkuss Oldridžs, 12 punkti un 11 bumbas zem groziem veterānam Pau Gasolam.

Zīmīgi, ka vēl iepriekšējā spēlē pret Jūtas Jazz, kad Spurs atpūtināja vairākus līderus, Bertāns laukumā pavadīja 34 minūtes, kas ir viņa karjeras rekords. Debijas sezonā Dāvis 62 spēlēs guvis vidēji 4,2 punktus.

Spurs nākamo spēli aizvadīs jau trešdien, savā laukumā uzņemot vienus no līgas pastarīšiem Losandželosas Lakers.

Austrumu konferences kopvērtējumā Knicks ar 30 panākumiem 78 spēlēs ieņem 12.vietu, un jau zaudējuši izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā. Lai panāktu pagājušās sezonas bilanci (32-50), atlikušajās četrās spēlēs nepieciešamas divas uzvaras.

Tikmēr viena no titula pretendentēm Spurs ar 60 panākumiem 77 cīņās ir pārliecinoši otrā kā Rietumu konferencē, tā visā līgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi