Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bertānam 11 punkti; Partizan tikai pagarinājumā piekāpjas CSKA

11 punktus ULEB Eirolīgas turnīra apakšgrupu sacensību spēlē ceturtdien guva latvietis Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas Partizan savā laukumā ar rezultātu 71:76 (13:14, 18:25, 15:10, 16:13, 9:14) tomēr pagarinājumā piekāpās vienai no spēcīgākajām Eiropas vienībām Maskavas CSKA.

Šajā mačā Bertāns otrajā ceturtdaļā nopelnīja trīs piezīmes, tomēr tāpat viņš vēlāk atradās laukumā izšķirošajās minūtēs.

Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē Bertāns guva trīs punktus, panākot 60:57 Partizan labā, bet pretējā galā uzreiz ar to pašu atbildēja Milošs Teodosičs. Pēdējās minūtes sākumā Belgradas klubs atradās zaudētājos ar 60:62 un Bertāns tika nomainīts, tomēr drīz vien viņš jau atgriezās laukumā, un pamatlaiks noslēdzās ar 62:62, kaut pēdējā uzbrukuma tiesības bija tieši Partizan.

Pagarinājuma vidū pēc diviem Bertāna caurgājieniem divreiz precīzs bija Dežans Musli un Partizan ieguva četru punktu pārsvaru, tomēr CSKA spēja rezultātu izlīdzināt un 80 sekundes pirms papildlaika beigām pēc Teodosiča soda metiena jau atguva vadību. Nākamo uzbrukumu noslēdza Bertāns, bet viņa pustālais metiens bija neprecīzs. Turpinājumā latvietis nopelnīja divas taktiskas piezīmes un septiņas sekundes pirms papildlaika beigām viņš atstāja laukumu ar piezīmju normu, bet Partizan cieta sāpīgu neveiksmi.

Šī bija otrā reize Bertāna karjerā, kad viņš Eirolīgas mačā guva vairāk nekā desmit punktus. Kopā šajā mačā latvietis laukumā aizvadīja 16 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trijiem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem. Vēl Bertāns izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja piecas piezīmes, kas deva četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais Partizan komandā ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Bogdans Bogdanovičs, bet ar 15 punktiem palīdzēja Leo Vestermans. Savukārt CSKA rindās ar 30 punktiem izcēlās Sonijs Vīmss.

Zīmīgi, ka nākamo spēli CSKA svētdien aizvadīs Arēnā Rīga, kad VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta mačā sacentīsies ar Latvijas čempionvienību VEF Rīga.

Arī pārējās D apakšgrupas otrās kārtas spēlēs ceturtdien uzvarēja viesi - Turcijas komanda Stambulas Bešiktaš ceturtdien ar 86:71 (24:19, 23:12, 20:11, 19:29) pieveica Vācijas vienību Bambergas Brose Baskets, bet latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas Lietuvos rytas ar 49:67 (8:13, 17:14, 11:20, 13:20) piekāpās spēcīgajai Spānijas vienībai Barselonas Regal.

Kā ziņots, Blūms laukumā pavadīja 26 minūtes un 19 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Sev atvēlētajā laikā latvietis guva četrus punktus, realizējot vienu no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet kļūdījās vienīgajā divpunktu metiena mēģinājumā.

Vēl latvieša kontā bija pa trim atlēkušajām bumbām, pieļautām kļūdām un izprovocētām piezīmēm, kā arī viena rezultatīva piespēle un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Huans Karloss Navarro, bet Lietuvos rytas labā 11 punktus guva horvāts Leons Radoševičs.

D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Bešiktaš, Regal un CSKA komandām ir pa divām uzvarām, bet Lietuvos rytas, Partizan un Brose Baskets vienības cietušas pa divām neveiksmēm.

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas sadalītas četrās grupās un aizvadīs divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā līdzšinējo četru grupu vietā 16 komandas tiks sadalītas divās grupās pa astoņām vienībām katrā, turklāt komandu izvietojums pa grupām netiks noteikts izlozē, bet gan ar iepriekš saskaņotu kārtību. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti Final Four turnīra dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi