Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertāns vēlreiz paliek rezervē, Spurs trešais panākums tikpat spēlēs

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns pirmdien palika rezervē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda savā laukumā ar 101:97 (21:23, 29:27, 25:24, 26:23) apspēlēja Toronto Raptors. Spurs uzvarējusi visās trīs šosezon aizvadītajās spēlēs.

Šajā mačā vairākas reizes mainījās komanda, kas ir vadībā, bet pirmajās trīs ceturtdaļās lielākais pārsvars, ko spēja iekrāt kāda no vienībām bija Spurs iegūtais sešu punktu handikaps. Mača izšķirošie notikumi risinājās ceturtajā ceturtdaļā, kurā Spurs veica 11 punktu izrāvienu un panāca 94:85. Turpinājumā laukuma saimnieku pārsvars tika samazināts līdz trim punktiem, taču Sanantonio basketbolisti nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar 101:97.

Spurs rindās ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Lemarkuss Oldridžs, 16+15 Dedžontem Marejam, bet ar 17 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un pieciem bloķētiem metieniem atzīmējās Denijs Grīns.

Raptors komandā 28 punkti Demaram Derozanam, bet vienīgais austrietis NBA Jākobs Pēltls atzīmējās ar 10+12. Savukārt lietuvietis Jons Valančūns potīres savainojuma dēļ bija ārpus pieteikuma.

Jaunās NBA sezonas ievadā Spurs komandai traumas dēļ nevar palīdzēt pagājušās sezonas līderis Kavai Lendards, kurš izlaida arī sagatavošanās posmu. Komanda, kas jau divas desmitgades ir viens no vadošajiem spēkiem NBA, kā ierasts, saglabājusi iepriekšējo sezonu kodolu. Šosezon vienībā vairs nav uzbrucējs Deivids Lī (šobrīd brīvais aģents) un strauji progresējušais Džonatans Simonss (Orlando Magic), bet sastāvu starpsezonā papildināja rezultatīvais Rūdijs Gejs.

Lenarda nespēlēšana gan nav liegusi Spurs sezonu sākt ar trim uzvarām trīs mačos. Tiesa, Bertāns tikai pirmajā mačā bija laukumā un viņam bija pavisam neliels spēles laiks.

Nākamajā mačā Spurs ceturtdien tiksies ar Maiami Heat, kas pirmdien savā laukumā ar 104:93 (26:23, 36:21, 15:29, 27:20) apspēlēja Atlantas Hawks.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes Hornets tika gūts 21 punkts.

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā Spurs komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, atpaliekot tikai no nākamās čempiones Goldensteitas Warriors, kurai pēc tam piekāpās konferences finālsērijā.

Savā iepriekšējā sezonā Bertāns kļuva par pirmo latvieti, kurš izgājis laukumā NBA konferences finālā. Tāpat viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik "play-off" mačos pārstāvēja Goldensteitas Warrors vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

Arī šajā sezonā katra no NBA komandām aizvadīs 82 spēles, astoņām labākajām Austrumu un Rietumu konferencēs iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Regulārā sezona noslēgsies 11.aprīlī, bet "play-off" sāksies trīs dienas vēlāk. Savukārt NBA čempioni būs zināmi jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi