Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Čempioni Warriors NBA titula aizstāvēšanu sāk ar neveiksmi; Heivordam smags potītes lūzums

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences grandu duelī iepriekšējās sezonas vicečempione Klīvlendas Cavaliers savā laukumā ar 102:99 (29:19, 25:19, 18:33, 30:28) pārspēja Bostonas Celtics komandu, kuras rindās smagu potītes lūzumu guva jaunieguvums Gordons Heivords. Tikmēr pašreizējie čempioni Goldensteitas Warriors jauno sezonu sāka ar neveiksmi.

Iepriekšējās sezonas čempione Goldensteitas Warriors savā laukumā ar 121:122 (35:34, 36:28, 30:26, 20:34) zaudēja Hjūstonas Rockets komandai, kas uzvaru izrāva mača pēdējā minūtē.

Heivords traumu guva pirmajā ceturtdaļā, kad neveiksmīgi piezemējās uz labās kājas. Basketbolista savainojums apbēdināja abu komandu spēlētājus, bet Heivordu zaudējusī Celtics no četru punktu pārsvara ceturtdaļas beigās nonāca iedzinējos ar desmit punktiem (19:29).

Turpmākajā mača gaitā Klīvlendas komandas pārsvars sasniedza 18 punktus, bet līdz trešās ceturtdaļas nogalei tas tika sadeldēts. Celtics ceturtajā ceturtdaļā pārņēma spēles vadību, bet Cavaliers zvaigzne Lebrons Džeimss nepilnas 80 sekundes pirms finālsvilpes izvirzīja vadībā mājiniekus - 99:98. Atlikušajā minūtē Cavaliers nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar 102:99.

Cavaliers komandā ar 29 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeimss, bet 15+11 Kevina Lava kontā.

Celtics rindās 25 punkti Džeilenam Braunam, bet 22 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Kairijam Ērvinam, kurš iepriekšējās sešas sezonas pārstāvēja Cavaliers komandu.

Heivords iepriekšējās septiņas sezonas pārstāvēja Jūtas Jazz komandu, bet starpsezonā parakstīja četru gadu līgumu ar Celtics.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās Austrumu konferences finālā, kur ar 4-1 uzvarēja Cavaliers.

Tikmēr Oklendā notikušajā spēlē lielāko daļu mača vadībā bija Warriors, taču Rockets ceturtajā ceturtdaļā panāca izlīdzinājumu un izvirzījās vadībā. Vēl 44 sekundes pirms pamatlaika beigām Warriors bija vadībā ar 121:120, taču Rockets basketbolists Entonijs Takers iemeta divus soda metienus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie. Pēdējā sekundē divpunktu metienu iemeta Warriors basketbolists Kevins Durants, taču viņš bumbu izmeta nedaudz par vēlu, līdz ar to grozs netika ieskaitīts.

Rockets komandā Hjūstonas vienības spožākā zvaigzne Džeimss Hārdens guva 27 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un veica desmit rezultatīvas piespēles, bet 24 punktus iemeta Ēriks Gordons.

Warriors komandā 23 punktus iemeta Niks Jangs, 22 punkti Stefanam Karijam, bet ar 20 punktiem atzīmējās Durants.

Warriors iepriekšējā sezonā tika kronēta par čempioni, finālā ar 4-1 pārspēdama Cavaliers komandu.

Otro gadu pēc kārtas NBA spēlēs arī divi latvieši - Kristaps Porziņģis, kurš uzsāks savu trešo sezonu Ņujorkas Knicks rindās, kā arī Dāvis Bertāns, kurš otro sezonu pārstāvēs Sanantonio Spurs.

Spurs sezonas pirmajā mačā trešdien savā laukumā uzņems Minesotas Timberwolves, bet Knicks ceturtdien viesosies pie Oklahomasitijas Thunder, kurai septembrī pievienojās Ņujorkas komandas zvaigzne Karmelo Entonijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi