Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Durants: Mums atlicis spert pēdējo, visgrūtāko soli

Goldensteitas Warriors komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā pret Klīvlendas Cavaliers vienību atlicis viens solis līdz čempionu titula izcīnīšanai, taču tas būs visgrūtākais, uzskata Goldensteitas kluba līderis Kevins Durants.

Jau ziņojām, ka Warriors ceturtdien viesos Cavaliers komandu uzvarēja ar rezultātu 118:113 (39:32, 28:29, 22:33, 29:19), sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0. Jau nākamajā cīņā, kas piektdien atkal notiks Klīvlendā, šīs sezonas neapšaubāmi labākā līgas komanda var izcīnīt savu otro NBA čempionu titulu kluba vēsturē, atkārtojot 2015.gadā gūto panākumu.

Tieši Durants kļuva par trešās spēles varoni, jo mača beigās ar septiņiem punktiem sekmēja Warriors izrāvienu, ļaujot komandai pārņemt vadību un izraut uzvaru. Durants 45 sekundes pirms pamatlaika beigām trāpīja tālmetienu, tobrīd komandu izvirzot vadībā ar 114:113.

"Šādu metienu es biju trenējis visu savu dzīvi un biju tam gatavojies. Metiena brīdī es skatījos tikai uz tīkliņa apakšu. Redzot, ka bumba ir iekšā, sajutu atvieglojumu," par spēles nogalē trāpīto trejaci sacīja Durants, kurš mačā guva 31 punktu

"Tomēr tās vēl nav beigas, jo darbu līdz galam neesam izdarījuši. Izšķirošie mači vienmēr ir tie grūtākie, to teikuši daudzi sportisti, bet mums jāsper vēl viens solis. pats es nekad neesmu bijis tādā situācijā, kad komandai līdz čempionu titulam pietrūkst vienas uzvaras," piebilda Warriors līderis, kurš ir favorīts uz finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titulu.

Durantu slavēja Warriors galvenais treneris Stīvs Kerrs, kuram šis bija tikai otrais mačs pie komandas stūres pēc muguras problēmu dēļ izlaistām 11 iepriekšējām spēlēm.

"Kevins pārvērta spēli un mainīja cīņas gaitu. Šis ir viņa brīdis un viņš to apzinās. Durants šajā līgā bijis izcils daudzus gadus, taču tieši šobrīd, manuprāt, viņš basketbolu izbauda visvairāk, jo apzinās, ka ir pienācis viņa laiks," sacīja treneris.

Tāpat Warriors komandā ar 26 punktiem izcēlās komandas līderis un snaiperis Stefans Karijs. Goldensteitas klubs vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja ar 107:113, taču beigās guva 11 punktus pēc kārtas, svinot jau 15 panākumu pēc kārtas šīs sezonas izslēgšanas spēlēs, kas ir jauns ASV profesionālā komandu sporta rekords. Savulaik 14 uzvaras pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā svinēja Pitsburgas Penguins komanda, kura to paveica divās sezonās - 1992. un 1993.gadā.

"Atrast veidu, kā uzvarēt šādu maču ir milzīgs panākums, kas mums ar lielām cerībām ļauj skatīties nākamās cīņas virzienā. Mēs gribam 16 uzvaras. Nav svarīgi, kā mēs līdz esam spēlējuši, taču šobrīd, kad esam tik tuvu titulam, vēlamies darbu izdarīt pēc iespējas ātrāk," Karijs uzsvēra, ka Warriors vēlas sēriju noslēgt jau nākamajā cīņā.

Tikmēr Cavaliers rindās rezultatīvi darbojās Lebrons Džeimss un kairijs Ērvings, kuri guva attiecīgi 39 un 38 punktus.

Džeimss pēc cīņas atzina, ka lai uzvarētu Warriors ar labu spēli vien nepietiek, jo uzvarai ir nepieciešams demonstrēt izcilu meistarību.

"Esmu spēlējis pret daudzām ļoti labām komandām, taču tādu enerģiju un spēku kā pretiniekiem, es vēl nebiju redzējis. Tāpēc, lai viņus uzvarētu, nepietiek ar labu sniegumu, bet jāspēlē izcili," bilda Cavaliers superzvaigzne.

"Mums šo maču vajadzēja uzvarēt, taču beigās panākums izslīdēja no rokām. Protams, pēc šādām neveiksmēm ir smagi, tomēr mums jāatgriežas pie taktiskajiem risinājumiem. Ja nākamajā mačā mēs iziesim laukumā ar tādu pat intensitāti un cīņasgribu, mums būs labas iespējas uzvarēt," piebilda Klīvlendas kluba galvenais treneris Tairons Lū.

Līdz šim NBA vēsturē neviena komanda finālā nav atspēlējusies, esot iedzinējos ar 0-3, taču pērn Cavaliers finālsērijā tieši pret Warriors izglābās un uzvarēja ar 4-3, lai arī pēc četriem mačiem zaudēja ar 1-3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi