Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Hārdens pirmais NBA vēsturē sasniedz triple-double, kurā iemesti vismaz 60 punkti

Hjūstonas Rockets zvaigzne Džeimss Hārdens otrdien iemeta 60 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā un pārrakstīja līgas vēsturi.

Rockets basketbolisti otrdien savā laukumā ar 114:107 (27:30, 27:25, 36:33, 24:19) pieveica Orlando Magic.

Hārdens bez lieliskās rezultativitātes šajā duelī atzīmējās arī ar desmit atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš "triple-double" guvis, iemetot vismaz 60 punktus.

Kopumā Hārdens no spēles otrdien grozā raidīja 19 no 30 metieniem. Noslēdzošajā ceturtdaļā viņš iemeta 18 no komandas 24 punktiem, devīto reizi karjerā vienā mačā gūstot vismaz 50 punktus.

Hārdena 60 iemestie punkti ir arī Rockets kluba rekords. Iepriekšējais labākais sasniegums piederēja Kelvinam Mērfijam, kurš 1978.gadā viena mača laikā sameta 57 punktus. Zīmīgi, ka klāt šajā spēlē bija arī pats Mērfijs, kurš aplaudēja Hārdena sasniegtajam.

"Šajā spēlē no sevis atdevu pilnīgi visu. To darījām mēs visi - smagi cīnījāmies 48 minūtes," komandas biedrus uzslavēja Hārdens.

Tikmēr Magic sastāvā pa 17 punktiem iemeta horvāts Mario Hezonja un Marīss Speits.

Citviet pārliecinošu zaudējumu piedzīvojusi NBA čempione Goldensteitas Warriors, kas izbraukumā ar 99:129 (30:35, 26:34, 29:34, 14:26) piekāpās Jūtas Jazz basketbolistiem.

Jazz sastāvā ar 23 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās spāņu saspēles vadītājs Rikijs Ruvio, bet Warriors rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Klejs Tompsons.

Goldensteitas vienībā šajā mačā piedalījās visi tās līderi.

Pēc cīņas ļoti neapmierināts bija viesu galvenais treneris Stīvs Kers. "Mūsu komandai sadeva pa pakaļu. Tas bija pretīgs basketbols."

Vēl vienā otrdienas cīņā roku lauza Kevins Lavs, kura pārstāvētā Klīvlendas Cavaliers komanda izbraukumā ar 114:125 (27:33, 36:26, 21:30, 30:36) piekāpās Detroitas Pistons.

Lavam mačs noslēdzās jau pirmajā ceturtdaļā, turklāt rokas lūzuma dēļ viņš nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus. Līdz ar to Cavaliers, kas pēdējā laikā izceļas ar nestabilu sniegumu, nonākusi vēl neērtākā situācijā.

Traumas dēļ Lavam ies secen arī dalība NBA Visu zvaigžņu spēlē, kur viņš kā rezervists bija iekļuvis sava komandas biedra Lebrona Džeimsa vienībā. Zīmīgi, ka Lavs jau ir trešais basketbolists no Džeimsa komandas, kurš guvis traumu un Zvaigžņu spēlē nepiedalīsies.

Pistons sastāvā otrdien vēl nedebitēja no Losandželosas Clippers iemainītais Bleiks Grifins, bet mājinieku rindās lielisku maču aizvadīja Andrē Dramonds, kurš izcēlās ar 21 punktu un 22 atlēkušajām bumbām.

Tieši Dramonds izvēlēts par Cavaliers līdera Lebrona Džeimsa komandas rezervistu NBA Visu zvaigžņu spēlē. Jau ziņots, ka traumas dēļ kādu laiku nevarēs spēlēt Vašingtonas Wizards līderis Džons Vols, tāpēc tagad Dramonds izraudzīts viņa vietā.

Līdz ar to Dramonds Visu zvaigžņu spēlē cīnīsies kopā ar latvieti Kristapu Porziņģi, kuru Džeimss izvēlējās savā komandā. Jau iepriekš bija zināms, ka savainojuma dēļ Džeimsa vienībai nevarēs palīdzēt arī Ņūorleānas Pelicans zvaigzne Demarkuss Kazinss, kura vietā starp rezervistiem tika iekļauts Pols Džordžs no Oklahomasitijas Thunder.

Vēl Pistons labā otrdien ar 26 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Stenlijs Džonsons, bet Cavaliers rindās 21 punkts Džeimsam.

Citā otrdienas mačā astoņu uzvaru sērija pārtrūkusi Oklahomasitijas Thunder basketbolistiem, kuri viesos ar rezultātu 96:102 (25:30, 29:23, 22:22, 20:27) atzina Wizards pārākumu, kas bez Vola varētu būt spiesta iztikt līdz pat diviem mēnešiem.

Wizards rindās ar 21 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Bredlijs Bīls, bet ceļgala traumu guvušā Vola vietu Vašingtonas komandas starta pieciniekā ieņēmis Latvijā labi zināmais čehu saspēles vadītājs Tomāšs Satoranskis, kurš otrdien guva četrus punktus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Thunder labā 28 punkti Džordžam, kamēr klusāku spēli aizvadīja pagājušās sezonas NBA vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks - 13 punkti un desmit rezultatīvas piespēles.

Uzvaru otrdien guva viena no vadošajām Austrumu konferences vienībām Toronto Raptors, kas savā laukumā ar 109:104 (19:27, 32:30, 27:23, 31:24) pieveica spēcīgo Minesotas Timberwolves.

Uzvarētājiem 23 punktus iemeta Demars Derouzens, kamēr pretiniekiem par diviem punktiem vairāk guva Džimijs Batlers.

Jau ziņots, ka Porziņģis otrdien guva 28 punktus, palīdzēdams Ņujorkas Knicks vienībai savā laukumā ar rezultātu 111:95 (30:22, 31:19, 25:28, 25:26) pārspēt vēl vienu šīs pilsētas komandu Bruklinas Nets.

Vēl vienā cīņā Dāvis Bertāns otrdien guva septiņus punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs savā laukumā ar rezultātu 106:104 (30:30, 30:25, 20:26, 26:23) pārspēja Denveras Nuggets.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 40 uzvarām 51 spēlē ir Warriors, kam ar 36 panākumiem 49 cīņās seko Rockets, bet trešo pozīciju ar 53 cīņās gūtām 34 uzvarām ieņem Spurs.

Austrumos līdere ar 36 uzvarām 51 cīņā ir Bostonas Celtics, kam ar 34 panākumiem 48 mačos seko Toronto Raptors.

Savukārt "Knicks" tikmēr ar 23 panākumiem 51 spēlē ir desmitā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi