Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Jākobsone: Bija nogriežņi, kad spānietes nespēja gūt punktus, taču arī mēs tajā laikā neiemetām

Septiņpadsmit minūtes Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē pret olimpiskajām un pasaules vicečempionēm spānietēm bija nopietns pārbaudījums saspēles vadītājai Ilzei Jākobsonei, kurai pēc komandas līderes Elīnas Babkinas savainojuma strauji pieaugusi loma un atbildība komandā. "Priecājos, ka man ir iespēja palīdzēt komandai tik atbildīgās spēlēs un centīšos nākamajās būt vēl lietderīgāka," Dienai sacīja pēdējās sezonās Vega 1/Liepāja spēlējusī Jākobsone. Viņa izteica nožēlu, ka neizdevās pret Spānijas komandu "aizķerties" brīžos, kad rezultāta starpība bija samazināta līdz desmit punktiem.

"Manuprāt, šajā turnīrā nav neuzvaramu komandu, ko apliecinājusi ne viena vien līdzšinējā spēle," Jākobsone paziņoja, ka komanda laukumā devusies tikai ar domu par uzvaru. "Lielu lomu spēlēja viņu veiktais piecpadsmit punktu izrāviens pirmajā ceturtdaļā, jo tas ļāva viņām sajust pārliecību, kamēr mēs mazliet sabijāmies. Netikām līdz brīviem metieniem un nācās uzbrukt no sarežģītām pozīcijām. Bija brīži, kad pietuvojāmies līdz desmit punktu attālumam, taču neizdevās "aizķerties" un padarīt spēli saspringtāku. Tad tā varēja aiziet pavisam citā gultnē."

Jākobsone atzina, ka spāniešu izslavētā aizsardzība bijusi mazliet citādāka, nekā gaidīts: "Viņas bieži vien feikoja [mānījās – aut.]. Nebija tik traka tā agresivitāte, taču uz to arī iekritām. Domājot, ka viņas agresīvi nāks virsū, bieži vien kļūdījāmies, tostarp arī es." Kopumā gan komanda bijusi labi sagatavota cīņai pret spēcīgo pretinieku. "Viņas darīja to, kam treneri mūs arī gatavoja. Ar uzdevumiem aizsardzībā visai labi tikām galā. Bija ilgstoši spēles nogriežņi, kaut vai tajā pašā otrajā ceturtdaļā, kad viņas nespēja gūt punktus. Diemžēl arī mēs tajos brīžos neiemetām, neizmantojot iespēju lauzt spēles gaitu."

Pēdējās sezonās Ilze pārstāv Latvijas čempionāta vienību Vega 1/Liepāja, kuras sastāvā aizvadītajā sezonā debitēja arī Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā, tomēr tik augsta līmeņa spēļu pieredzes viņai līdz šim nav bijis. "Novērtēju katru brīdi, ko pavadu laukumā. Arī tā malā. Tā ir neatsverama pieredze, spēlēt tik daudz pret tāda līmeņa spēlētājām. Ceru, ka pratīšu to izmantot nākotnē," sacīja Jākobsone. Tiesa, vispirms jākoncentrējas atlikušajām cīņām par piekto vietu šajā Eiropas čempionātā, kur vēl ir iespēja izcīnīt ceļazīmi uz pasaules meistarsacīkstēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi