Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jēkabsone-Žogota: Atkal pārstāvēt izlasi mani vilka iekšējais aicinājums

Latviešu basketbolisti Aneti Jēkabsoni-Žogotu pārstāvēt Latvijas valstsvienību pēc piecu gadu pārtraukuma vilka iekšējais aicinājums, atklāj sportiste.

Kā zināms, marta beigās pieredzējusī Jēkabsone-Žogota oficiāli apstiprināja savu atgriešanos Latvijas sieviešu basketbola izlasē.

"Pavisam no izlases nebiju aizgājusi, tikai ieturēju pauzi. Tā kā šogad ir Eiropas čempionāts, gribēju palīdzēt meitenēm. Tāpat arī Gunta [Baško-Melnbārde] ir atgriezusies. Mani vilka iekšējais aicinājums," atzina latviešu basketboliste, kura juta, ka ir gan psiholoģiski, gan fiziski gatava pārstāvēt Latviju. "Labi arī tas, ka gatavošanās posms notiek pēc sezonas un čempionāts noslēdzas jūnija beigās. Liela loma bija arī treneru kolektīvam."

Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā valstsvienība cīnīsies vienā apakšgrupā ar Serbiju, Horvātiju, Krieviju un Lielbritāniju.

"No citām komandām jau daudzas meitenes ir zināmas. Treneriem noteikti ir vīzija, kā pret katru komandu spēlēsim. Tā kā problēmu ar sagatavošanos nebūs, cerams, varēsim izpildīt visu, ko treneris prasa," atzīmēja basketboliste.

Šo sezonu Jēkabsone-Žogota aizvadīja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētajā Krievijas basketbola klubā Kurskas "Dinamo", kas izcīnīja trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā, triumfēja Krievijas kausā un regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, bet izslēgšanas spēlēs ieguva bronzu.

Kā secināja basketboliste, sezonas pirmā puse viņai neizdevās, kā iecerēts, jo nebija liela spēles laika.

"Bija sevi jāpierāda gan treniņos, gan spēlēs. Pēc tam, kad treneris deva kaut kādu uzticību, bija lielāks laiks uz laukuma un arī pašai spēle aizgāja. Galvenais, ka treneris un komanda sāka uzticēties," pauda Jēkabsone-Žogota, piebilstot, ka daudz kas bija atkarīgs no pašas sportistes. "Sākot ar decembri, jau gāja labāk - tiku vairāk spēlēt un arī bija rezultāts. Protams, ka vienmēr gribētu labāk, bet sezona bija normāla."

Čempionāta izslēgšanas spēlēs Kurskas komanda pusfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpās Orenburgas Nadežda komandai. Tomēr spēlēs par trešo vietu Dinamo sērijā līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspēja Vidnojes Sparta&K basketbolistes.

Pēc izcīnītās bronzas Dinamo galvenais treneris Vētra atzina, ka vienība gribēja iekļūt Krievijas čempionāta finālā, taču viņš domā, ka spēlētājas nogura gan fiziski, gan emocionāli.

"Lai gan spēļu bija daudz, treniņi sezonas beigās nebija tik grūti. Bijām normālā fiziskajā kondīcijā, taču beigās vairāk bijām psiholoģiski nogurušas," trenera teikto komentē Jēkabsone-Žogota, kura spēlēs par trešo vietu nepiedalījās. "Es saslimu ar gripu, man bija vīruss un nācās izlaist šīs spēles. Nezinu, kas tam bija par iemeslu, varbūt novājināts organisms."

Latviešu sportiste arī apstiprināja, ka nākamo sezonu pavadīs turpat Kurskā, bet par došanos nākamajā vasarā uz Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātu basketboliste vēl domāšot.

"Šovasar noteikti nebraukšu uz Ziemeļameriku. Gribu šeit pat mājās padzīvot nedaudz vairāk. Citādāk visa vasara atkal būs ārzemēs, bet pēc tam jau atkal sāktos sezona Krievijā," stāstīja Jēkabsone-Žogota, kura pagājušajā vasarā Fīniksas Mercury sastāvā kļuva par WNBA čempioni.

Šajā vasarā WNBA komandā Losandželosas Sparks laimi izmēģinās cita latviešu basketboliste Elīna Babkina, kura līdz ar to Eiropas čempionātā nepiedalīsies. WNBA sezona sāksies 22.maijā, bet planētas spēcīgākajā līgā vīriem - Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) jau rit play-off.

"Izslēgšanas spēlēm daudz nav sanācis pasekot līdzi. Man patika, kā Maiami Heat rindās spēlēja Lebrons Džeims, kurš tagad pārstāv Klīvlendas klubu, tā ka varētu teikt, ka Cavaliers ir viens no maniem favorītiem," teica Jēkabsone-Žogota.

Pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja WNBA čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiones kausu.

Jēkabsone-Žogota šosezon bija vienīgā latviete, kura spēlēja FIBA Eirolīgā.

Arī pagājušajā sezonā kopā ar Krievijas klubu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

Debiju izlasē Jēkabsone-Žogota piedzīvoja 2000.gada novembrī. Basketboliste Latvijas valstsvienību pārstāvējusi trijos Eiropas čempionātos un 2008.gada Pekinas vasaras olimpiskajās spēlēs.

Latvija, gatavojoties Eiropas čempionātam, kas no 11. līdz 28.jūnijam norisināsies Rumānijā un Ungārijā, aizvadīs sešas pārbaudes spēles. Trīs spēles pēc kārtas no 13. līdz 15.jūnijam basketbolistes aizvadīs viesos pret Grieķijas komandu. 22.maijā latvietes savā laukumā spēkosies pret Baltkrieviju, bet 23. un 25.maijā Rīgā stāsies pretī Ķīnas valstsvienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi