Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lietuviešu basketbolists Valančūns oficiāli noslēdzis iespaidīgu līgumu ar NBA klubu Raptors

Lietuviešu basketbolists Jons Valančūns ceturtdien oficiāli noslēdzis iespaidīgu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Toronto Raptors.

Četru gadu līgums, kura kopējā vērtība sasniegs 64 miljonus dolāru (56 miljonus eiro). Tas stāsies spēkā no 2016./2017.gada sezonas.

Pagājušajā sezonā lietuvietis pelnīja "vien" 4,7 miljonus dolāru (četrus miljonus eiro), bet no nākamā gada kļūs par visu laiku vislabāk apmaksāto lietuviešu basketbolistu.

Lai parakstītu jauno līgumu, Valančūns atstāja Lietuvas izlasi, kas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram un pirmā posma spēles aizvadīs Rīgā. Jau piektdien viņš atgriezīsies valstsvienības rīcībā.

Pēc pašreizējā līguma beigām Valančūns nākamajā vasarā būtu kļuvis par brīvo aģentu, taču Toronto klubs bija ļoti ieinteresēts ar basketbolistu panākt jaunu vienošanos pēc iespējas ātrāk. Kā zināms, pateicoties ienesīgam televīzijas translāciju līgumam, no nākamā gada vasaras NBA komandas ar basketbolistiem varēs parakstīt krietni iespaidīgākus līgumus. Līdz ar to lietuvieti savā īpašumā būtu gatavas iegūt krietni vairāk vienību nekā tagad.

Valančūnu Raptors komanda izraudzījās 2011.gada draftā ar piekto numuru, taču pasaules spēcīgākajā basketbola līgā viņš sāka spēlēt gadu vēlāk.

Iepriekšējā sezonā pašlaik 23 gadus vecais lietuviešu uzbrucējs 80 mačos vidēji iemeta 12,0 punktus un izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas, kamēr četrās izslēgšanas spēlēs viņa kontā caurmērā 11,3 punkti un 9,3 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā bez Lietuvas un Latvijas spēlēs arī Ukraina, Beļģija, Čehija un Igaunija. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

No grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi