Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NBA čempions Karijs neplāno doties vizītē pie ASV prezidenta Trampa

Goldensteitas Warriors zvaigzne Stefans Karijs trešdien paziņoja, ka neplāno doties pieņemšanā uz Balto namu pie ASV prezidenta Donalda Trampa, ja komanda saņems ielūgumu tur viesoties kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione.

ASV profesionālajā komandu sportā ir ierasts, ka klubi, kas izcīnījuši čempionu titulu, vēlāk tiek aicināti vizītē pie valsts prezidenta. Kā pēdējie to darīja Čikāgas Cubs beisbolisti, kuri pēc triumfa 2016.gada sezonā to darīja janvārī, kad viņus pieņēma vēl toreizējais prezidents Baraks Obama.

"Jau pirms pāris mēnešiem man par to vaicāja, ja mēs izcīnītu čempionu titulu, ko es darītu, vai es dotos? Jau tad atbildēju, ka diez vai un tā domāju arī tagad," sacīja Karijs.

Tagadējā prezidenta Trampa izturēšanās un paziņojumi pārsteiguši daudzus profesionālos sportistus, ieskaitot no NBA, kur vairākums spēlētāju ir afroamerikāņi.

"Esmu pārliecināts, ka būs vēl diskusijas komandā [par apmeklējumu]," Karijs sacīja. "Šis brīdis jāaizbauda kopīgi un nekas nedrīkst to atdalīt no tā, ko esam kopīgi sasnieguši. Mēs nevēlamies slēpt, ko šogad izcīnījām."

"Mums jābūt atbildīgiem un jārīkojas pareizi gan katram atsevišķi, gan kā komandai," piebilda Karijs.

Viņš nav vienīgais komandā, kurš nepiekrīt Trampa uzskatiem. Komandas galvenais treneris Stīvs Kers maijā izteicās, ka nevar būt nepiemērotākas personas prezidenta amatam un, ka Tramps ir lielībnieks. "Nespēju iedomāties par ko mēs varētu runāt. Lai būtu līderis, ir vajadzīgas noteiktas īpašības. Vai kāds vispār uzskata, ka Tramps ir labs vadītājs?," vaicāja Kers.

Jau vēstīts, ka Warriors basketbolisti NBA finālsērijā pārliecinoši ar 4-1 uzvarēja Klīvlendas Cavaliers, pie NBA čempionu titula tiekot otro reizi pēdējos trīs gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi