Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NBA fināls: Dramatiskā galotnē Warriors nonāk uzvaras attālumā no titula

Pašreizējie NBA titula īpašnieki Klīvlendas Cavaliers trešdien savā laukumā tomēr nespēja uzvarēt Goldensteitas Warriors komandu - 113:118, lai gan pēdējās minūtēs komandai vēl bija sešu punktu pārsvars. Tas nozīmē, ka sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-0 priekšā ir Warriors, kuri uzvarējuši visās 15 izslēgšanas turnīra spēlēs.

Šī spēle jau no paša sākuma bija pretstats pirmajām divām, kurās Goldensteita savā laukumā neatstāja pretiniekiem praktiski nekādas izredzes. Vadības groži savu īpašnieku mainīja ik pēc brīža, stabilu pārsvaru nespējot iegūt nevienai no komandām. Tiesa, pirmās ceturtdaļas izskaņā Warriors panāca 39:32, priekšā turoties arī visu otro. Pēc puslaika ar 67:61 vadībā viesi.

Trešajā ceturtdaļā, kas iepriekšējās spēlēs bija izšķirošā, savu līdzjutēju iedvesmotā Klīvlenda atspēlējās, šajās 12 minūtēs uzvarot ar 33:22. Lai gan netika tālāk par septiņiem punktiem, tomēr Cavaliers bija vadībā līdz pat spēles pēdējai minūtei. Tomēr 45,3 sekundes pirms finālsirēnas Warriors uzbrucējs Kevins Durants realizēja pārdrošu trīspunktnieku, pirmo reizi pēdējā ceturtdaļā izvirzot vadībā viesus - 114:113. Atlikušajā laikā drošāk nospēlēja Goldensteita, realizējot soda metienus un tiekot pie tik ļoti vērtīgās uzvaras - 118:113. Nu komandu no titula šķir vairs tikai viens panākums, bet Klīvlenda atrodas bezdibeņa malā - lai nebūtu jānoliek čempionu pilnvaras, NBA spēcīgākā komanda jāpārspēj četrās spēlēs pēc kārtas.

Uzvarētājiem lieliski nospēlēja visi trīs līderi - 31 punkts un astoņas atlēkušās Durantam, 30 punkti Klejam Tompsonam (tālmetieni 6/11), bet 26 punkti un 13 atlēkušās Stefanam Karijam.

Tikmēr Klīvlendu no zaudējuma neglāba Lebrons Džeimss, kuram viena piespēle pietrūka līdz triple-double: 39 punkti, 11 atlēkušās, deviņas piespēles. Vēl 38 punktus guva Kairijs Īrvins.

Sērijas ceturtā un, iespējams, pēdējā spēle turpat Klīvlendā notiks piektdien (naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika). Līdz šim neviena NBA komanda nav tikusi pie titula, nezaudējot nevienā spēlē, bet Warriors nu ir panākuma attālumā no šāda unikāla rekorda.

Kā zināms, šī ir pirmā reize līgas vēsturē, kad finālos trīs gadus pēc kārtas tiekas vienas un tās pašas komandas. Pirms diviem gadiem Warriors tika galā ar savainojumu nomocīto Klīvlendu, bet pērn Cavaliers atspēlējās no 1-3, triumfējot dramatiskā septiņu spēļu sērijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi