Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

NBA finālsērija: Džeimss un Īrvings nokārto Klīvlendai uzvaru viesos, būs sestā spēle

Klīvlendas Cavaliers basketbolisti pirmo reizi šosezon viesos pārspējuši Goldensteitas Warriors komandu, tādējādi NBA finālsērijā pietuvojoties saviem konkurentiem līdz 2-3. Aizvadītajā spēlē pirmdien Klīvlenda bija pārāka ar 112:97 (29:32, 32:29, 32:23, 19:13).

Spēles pirmajā daļā nelielu pārsvaru iekrāja laukuma saimnieki Warriors, tomēr nespēja atrauties tālāk par +7. Pirmais puslaiks sīvā cīņā noslēdzās ar neizšķirtu 61:61. Turpinājums jau labāk padevās Cavaliers, kuri, burtiski uguņojot līderiem Lebronam Džeimsam un Kairijam Īrvingam, iekrāja drošu pārsvaru un triumfēja spēlē. Šosezon viesos apspēlēt Warriors Klīvlendai vēl nebija izdevies ne regulārajā turnīrā, ne šajā finālsērijā.

Džeimss un Īrvings mājinieku grozā sameta katrs pa 41 punktam, pirmajam pievienojot arī 16 atlēkušās bumbas un septiņas piespēles. Zem groziem lieliski cīnījās Tristans Tompsons, kuram 15 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Warriors no zaudējuma neglāba arī līderu dueta Kleja Tompsona (37 punkti, tālmetieni 6/11) un Stīvena Karija (25 punkti) rezultatīvais sniegums, vēl 15 punkti un 11 atlēkušās Andrē Iguodalam. Mājinieki šo spēli aizvadīja bez viena no svarīgākajiem pamatsastāva spēlētājiem Dreimonda Grīna, kurš finālsērijas piektajā spēlē izpelnījās diskvalifikāciju. Tikmēr ceļgala savainojumā iedzīvojies komandas pamatcentrs, austrālietis Endrjū Boguts.

Finālsērijas sestā spēle ceturtdien risināsies Klīvlendā, bet septītā, ja nepieciešams, notiks svētdien Warriors laukumā Oklendā. Vēl nevienai komandai NBA vēsturē nav izdevies kļūt par čempioni, finālā atspēlējoties no 1-3, līdz ar to Klīvlenda var kļūt par pirmo vienību, kam padevies šāds panākums.

Pirms gada Warriors finālā savainojumu nomocīto Klīvlendu pārspēja ar 4-2. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi