Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pačulija tuvojas sapnim kļūt par pirmo NBA čempionu no Gruzijas

Goldensteitas Warriors centra spēlētājs Zaza Pačulija vēlas izmantot iespēju kļūt par pirmo gruzīnu - Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

Warriors NBA finālsērijā sacenšas ar pagājušās sezonas čempioni Klīvlendas Cavaliers un gatavojas atgūt titulu pēc gada pārtraukuma. Pēc divām pirmajām spēlēm savās mājās Oklendā, Warriors ir vadībā ar 2-0. Nākamās divas spēles trešdien un piektdien risināsies Klīvlendā.

Pirms sezonas, noslēdzot līgumu ar Warriors, Pačulija piekrita mazākai algai - 2,9 miljoniem ASV dolāru un ieņem agrāko Endrjū Boguta vietu. Austrālietis tika aizmainīts, lai atbrīvotu vietu NBA zvaigznes, jaunpienākušā uzbrucēja Kevina Duranta algai.

Regulārajā sezonā vidēji spēlē Pačulija guva 6,1 punktu un savāca 5,9 atlēkušās bumbas, kā arī izcēlās ar labu spēli aizsardzībā komandā, kas bieži izmanto augumā mazāku un ātrāku spēlētāju sastāvu.

Pār gruzīnu pārvēlās kritikas vilnis pēc tam, kad Rietumu konferences finālsērijas pirmajā spēlē Sanantonio Spurs zvaigzne Kavai Lenards savainoja kreiso potīti pēc piezemēšanās uz Pačulijas pēdas.

"Bet es saņēmu pilnīgu atbalstu no saviem komandas biedriem," sacīja Pačulija. "Mēs esam kā viena ģimene. Tas palīdz man pārvarēt grūtības."

Pačulija, kura tēvs reiz bijis PSRS čempions džudo un māte - PSRS basketbola izlases spēlētāja, NBA pārstāvējis arī Orlando, Milvoki, Atlantas un Dalasas komandas, 961 spēlē 14 sezonās vidēji spēlē guvis septiņus punktus un izcīnījis sešas atlēkušās bumbas.

Patlaban notiekošais ir pirmais NBA fināls gruzīnu basketbolistam. "Esam gatavi pieņemt izaicinājumu un būt fiziski gatavi katrai spēlei," viņš sacīja. "Man patīk mūsu talanti mūsu ģērbtuvē. Šī ir pilnīgi cita komanda, kā pagājušajā gadā. Man patīk mūsu izredzes."

Pačulija dzimtajā Gruzijā 12 gadus organizēja bezmaksas basketbola nometnes pirms pērn atvēra basketbola akadēmiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi