Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vestbruks kļuvis par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju

Oklahomsitijas Thunder saspēles vadītājs Rasels Vestbruks atzīts par Nacionālās basketbola līgas (NBA) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Bez Vestbruka uz balvu bija nominēti arī Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio Spurs vienībā Kavai Lenards un Hjūstonas Rockets līderis Džeimss Hārdens.

Vestbruks vidēji spēlē guva 31,6 punktus, izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas un veica 10,4 rezultatīvas piespēles, kļūstot par otro basketbolistu vēsturē, kurš sezonu noslēdz ar vidēji triple-double mačā. 1961./1962.gadā to iespēja Oskars Robertsons.

"Pateicos visiem no Thunder komandas, kuri man katrā mačā palīdzējuši uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Tā bija fantastiska sezona, bet bez saviem komandas biedriem tas nebūtu pa spēkam. Šī balva nav man, tā ir visai komandai," pēc balvas saņemšanas teica Vestbruks, kurš uz skatuves aicināja savus komandas biedrus.

Tikmēr par labāko debitantu tika atzīts Milvoki Bucks aizsargs Malkolms Brogdons, bet uz šo balvu bez viņa pretendēja arī Žoels Embīds un Dario Šaričs no talantiem bagātās Filadelfijas 76ers.

Savukārt labākā aizsardzības spēlētāja balvu saņēma Goldensteitas Warriors spēlētājs Dreimonds Grīns, par labāko rezervistu tika atzīts Rockets aizsargs Ēriks Gordons. Tāpat uz Hjūstonu aizceļoja labākā trenera balva, kas tika Maikam D'Antoni. Par labāko komandas biedru tika atzīts Dalasas Mavericks leģenda Dirks Novickis, bet progresējušākā spēlētāja balvu saņēma Bucks līderis Jannis Andetakumbo.

Līdzjutēju balsojumā par labāko bloku tika atzīts Lenarda bloķētais metiens, kurš balsojumā pārspēja Kristapa Porziņģa meistarstiķi. Balvu par gada sniegumu saņēma Warriors basketbolists Klejs Tomsons, kurš decembrī 29 minūšu laikā sameta 60 punktus. Par labāko play-off momentu tika atzīts Warriors spēlētāja Kevina Duranta tālmetiens NBA finālsērijas trešajā spēlē, bet viņa komandas biedri Stefans Karijs un Grīns saņēma balvas par labākajām piespēlēm. Savukārt par gada slam-dunk tika atzīts Thunder basketbolista Viktora Oladipo metiens, par labāko uzvaras metienu atzīts Vestbruka raidījums Denveras Nuggets grozā. Vestbruks saņēma balvu arī par labāko stilu.

Par viscentīgāko basketbolistu tika atzīts Rockets spēlētājs Patriks Beverlijs, bet džentlmeņa balvu saņēma Kemba Volkers no Šarlotes Hornets. Savukārt balvu par devumu sabiedrībai un labdarību saņēma Bostonas Celtics līderis Aizija Tomass.

Tikmēr par labāko ģenerālmenedžeri tika atzīts Bobs Maierss no Warriors, bet šosezon mūžībā aizgājušā žurnālista Krega Seigera vārdā nosaukto balvu saņēma Spurs amatpersona Montijs Viljamss.

Kā vēstīts, par šīs sezonas NBA čempioni kļuva Warriors, kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Klīvlendas Cavaliers, pie NBA čempionu titula tiekot otro reizi pēdējos trīs gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi