Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Aizvien nav skaidrības par Melbārža dalību PK posmā Pārksitijā

Vēl nav zināms, vai Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš iepriekšējā Pasaules kausa posmā savainojuma dēļ nestartēja, varēs piedalīties šīs nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās, taču Latvijas komanda jebkurā gadījumā startēs ar divām ekipāžām, ceturtdien pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Kā zināms, Melbārdis pagājušajā nedēļā muguras sāpju dēļ Leikplesidas trasē ASV nepiedalījās Pasaules kausa ceturtajā posmā ne divnieku, ne četrinieku sacensībās. Savukārt šajā nedēļas nogalē Pārksitijas trasē, kas arī atrodas ASV, notiks divas četrinieku sacensības, bet nākamnedēļ Kanādā tiks aizvadīti divi divnieku posmi, jo tur esošajā Vistleras trasē četrinieki bieži piedzīvo kritienus. Līdz ar to kalendāra izstrādātāji nolēmuši veikt nelielu rokādi.

Pirmās sacensības četriniekiem šajā nedēļas nogalē Pārksitijā tiks aizvadītas piektdien, bet otras - sestdien.

Ekmanis norādīja, ka pagaidām vēl nav skaidrs, vai Melbārdis šonedēļ varēs startēt, taču tas būšot zināms piektdien no rīta. Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas komanda jebkurā gadījumā startēs ar divām ekipāžām. Ja Melbārdis piedalīsies, tad kopā ar viņu brauks arī pilots Oskars Ķibermanis, bet Uģis Žaļims tādā gadījumā nepiedalīsies.

Savukārt, ja Melbārdis nestartēs, sacensībās piedalīsies Ķibermanis ar Žaļimu.

Pagājušajā posmā Latvijas komanda startēja ar diviem pilotiem Žaļimu un Ķibermani, kuri piedalījās tikai divnieku sacensībās, izcīnot attiecīgi piekto un desmito vietu. Savukārt četriniekos Latvija nestartēja.

Treniņbraucienos pirms sacensībām Leikplesidas trasē kritienu piedzīvoja Ķibermaņa ekipāža, kā rezultātā stūmēji bija sasitušies, tāpēc tika izlemts nestartēt.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem četriniekiem līderis ar 845 punktiem ir vācietis Maksimiljans Arnts, kamēr otrajā vietā ar 818 punktiem ierindojas Frančesko Frīdrihs no Vācijas. Tikmēr Melbārdis ar 520 punktiem ir desmitais, bet Ķibermanis ar 410 punktiem atrodams 13.pozīcijā. Žaļimam ir 304 punkti un 18.vieta.

Kopvērtējumā divniekiem līderis ar 835 punktiem ir Frīdrihs, bet otro vietu ar 776 punktiem ieņem dienvidkorejietis Vons Jondžons, kuram sešus punktus zaudē vācietis Niko Valters. Žaļims tikmēr ar 672 punktiem ir piektais, Melbārdis ieguvis 630 punktus un ir astotais, bet Ķibermanis iekrājis 560 punktus, kas viņam ļauj atrasties 11.pozīcijā.

Pasaules kausa kalendārā Ziemeļamerikā paredzēti trīs posmi. Pēc sacensībām ASV trasēs Leikplesidā un Pārksitijā trešais posms nākamnedēļ būs Vistlerā (Kanādā). Pēc tam februāra sākumā Pasaules kausa izcīņas septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, bet noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigsē trasē Vācijā.

Pagājušajā sezonā Latvijas spēcīgākais pilots Melbārdis kļuva par Pasaules kausa uzvarētāju gan divnieku, gan četrinieku, gan neoficiālajā kopējā ieskaitē. Viņš ir piektais pilots mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā, sekojot vāciešiem Andrē Langem, Kristofam Langenam, kanādietim Pjēram Lidēram un šveicietim Martinam Annenam. Toreiz astoņos PK posmos notikušajās 16 sacensībās Melbārdis tikai reizi nekāpa uz goda pjedestāla, ierindojoties piektajā vietā divnieku mačos Kēnigsē. Viņa kontā bija septiņas uzvaras.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi