Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Baltijas Boksa līgas prezidents: Boksa popularitāte Latvijā strauji pieaug

Dāboliņš prognozēja, ka viena no aizraujošākajām "The Ring Stars" epizodēm būs arī cīņa par Baltijas čempiona titulu pusvieglajā svarā, kurā sacentīsies Latvijas sportists Sergejs Maļcevs un Lietuvas pārstāvis Andrejs Čepurs. 
Pasaules tendenču iespaidā Latvijā un visā Baltijā strauji palielinās boksa popularitāte, tomēr šā sporta veida turpmākam uzplaukumam būtu nepieciešams papildu finansējums, atzīst Baltijas Boksa līgas (BBL) prezidents Romāns Dāboliņš. 

"Pēdējos gados pieaug gan boksa klubu, gan to dalībnieku skaits. Pašlaik Latvijā jau darbojas vairāk nekā 30 boksa klubu un šim sporta veidam pievērsušies vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku. Uz pasaules fona visas Baltijas valstis izskatās visnotaļ labi, bet panākumi varētu būt iespaidīgāki, ja Latvijā, Lietuvā un Igaunijā valsts atbalsts būtu lielāks," pastāstīja Dāboliņš.

Viņš pauda gandarījumu, ka bokss aizrauj arvien vairāk jauniešu. Boksa pievilcīgumu, pēc Dāboliņa sacītā, veicina kinofilmas un dažādi cīņas sporta veidu šovi, kas kliedē maldīgus priekšstatus par boksu kā par rupju kaušanos. Patiesībā bokss attīsta ķermeņa lokanību, izturību, veiklību, pašaizsardzības prasmes, kā arī psiholoģiski norūda un attīsta domāšanu. 

"Ne velti boksu dēvē par šaha spēli cimdos," pauda Dāboliņš, kurš savulaik divas reizes kronēts par pasaules čempionu kikboksā.

Paplašinās arī boksa klubu ģeogrāfiskā pārstāvniecība. Boksa kultūras tradīcijas visvairāk iesakņojušās Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Tukumā, taču pēdējā laikā šis sporta veids uzņem apgriezienus arī Jūrmalā, Dobelē, Olainē, Ķekavā un Bauskā. 

Viņš norādīja, ka viens no Latvijas izcilākajiem boksa talantiem ir tieši baušķenieks Latvijas čempions boksā smagajā svarā Artūrs Kuļikauskis, kurš 14. septembrī Ķīpsalas hallē gaidāmajā boksa šovā "The Ring Stars" ("Ringa zvaigznes") cīņā par starptautisko Latvijas čempiona titulu smagajā svarā sacentīsies ar Francijas bokseri Juri Kajembri Kalengu. 

Kā vēl vienu izcilu boksa mākslas meistaru BBL vadītājs minēja ventspilnieku Nikolaju Grišuņinu, kurš 2008.gadā izcīnīja 3.vietu Eiropas boksa čempionātā pussmagajā svarā vīriešiem. Arī šo sportistu redzēsim gaidāmajā šovā - amatieru klasē viņš boksa ringā cīnīsies ar Igaunijas pārstāvi Rainu Karlsonu, kurš ir 2012.gada Pasaules Universiādes čempions smagajā svarā.

Boksa jomā neizpaliek arī starptautiski panākumi - starp 49 Eiropas valstīm Latvija komandu vērtējumā stabili ierindojas 11.-14.vietā, kas ir ļoti labs sniegums mūsu mazajai valstij, kurā ir tikai nedaudz vairāk kā divi miljoni iedzīvotāju.

"The Ring Stars" organizators biedrības "Fighter Elvis Promotion" valdes priekšsēdētājs Elvis Mihaiļenko sacīja, ka šīs sacensības dos iespēju mūsu bokseriem uzlabot savus reitingus pasaulē un veicinās Latvijas sporta nozares attīstību kopumā. 

Latvijā, viņaprāt, ir jārīko šādi kvalitatīvi un aizraujoši boksa un citu cīņas sportu pasākumi nolūkā pamudināt jauniešus pievērsties sportiskām aktivitātēm, jo tas ir ieguvums visai sabiedrībai. 

"Šovs turpmāk kļūs par ikgadēju tradīciju. Šogad cīņa "The Ring Stars" arēnā būs par starptautisko Latvijas čempiona titulu smagajā svarā un Latvijas čempiona titulu supervidējā svarā, bet nākamgad plānojam sacensību par pasaules čempiona tituliem," atklāja Mihaiļenko.

Biedrībai "Fighter Elvis Promotion", kas boksa šovu rīko sadarbībā Eiropas Boksa savienību (European Boxing Union), ir ilggadēja pieredze sporta pasākumu organizēšanā. 2008.gadā biedrība sarīkoja starptautisku boksa šovu Liepājā, bet 2012.gadā - boksa sacensības Jūrmalā "Latvija-Īrija".

„The Ring Stars”, kurā piedalīsies labākie Eiropas un Latvijas cīkstoņi, pirmo reizi norisināsies šā gada 14.septembrī. Biļetes uz pasākumu ir nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs vai www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi