Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Čempionu un eksčempionu parāde jubilejas šaha turnīrā

Jubilejas — 15.šaha festivāls Liepājas rokāde sāksies ceturtdien un tās būs pirmās sacensības jaunuzceltajā Liepājas olimpiskajā centrā.

Pirmo reizi festivālā tiks aizvadīti seši (!) turnīri, dodot iespēju spēkus izmēģināt dažādas meistarības spēlētājiem — lielmeistaru superturnīrs, trīs Open turnīri, komandu turnīrs un ātrspēle. Festivāla direktors, Starptautiskās Šaha savienības Baltijas zonas prezidents un FIDE meistars Āris Ozoliņš arī šogad pulcējis stipru vadošo spēlētāju sastāvu, kas izceļas ne tikai ar veciem lauriem, bet arī ar aktuāliem panākumiem. Kā savas valsts šā brīža čempioni ieradīsies Daniels Frīdmans (Vācija, 2637), Kaido Kulaots (Igaunija, 2547), Aloizs Kveinis (Lietuva, 2527), Normunds Miezis (Latvija, 2540), Anna Zatonskiha (ASV, 2446). Eksčempionu godā ir Kaneps Melis (Igaunija, 2526), kā arī viens no Krievijas spēcīgākajiem spēlētājiem Jevgēnijs Aleksejevs (2708). Būs arī Garija Kasparova bijušais treneris Giorgi Giorgadzes (Gruzija, 2592), FIDE 1999.gada pasaules čempions Aleksandrs Halifmans (Krievija, 2634), ASV pārstāvošais igauņa Jans Elvests (2603).

Liepājā varētu ierasties ap 200 šahistu. Latvijas šaha pierimušajā dzīvei iespaidīgs ir arī balvu fonds — vairāk nekā 12 000 dolāru. Festivāls notiek ne tikai 15.reizi pēc kārtas. Pirms 40 gadiem pirmo reizi risinājās tā priekštecis — turnīrs Par tautu draudzību, kas pulcēja ap pustūkstoti jauno censoņu, un pirmo rūdījumu tajos guvuši arī daudzi šā brīža Liepājas rokādes dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi