Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dopinga lietošanā pieķertas trīs Pekinas olimpisko spēļu čempiones un astoņi medaļnieki svarcelšanā

Atkārtoti pārbaudot 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu laikā ņemtās dopinga analīzes aizliegto vielu lietošanā, pieķertas trīs olimpiskās čempiones svarcelšanā no Ķīnas, bet pozitīvas dopinga analīzes bijušas vēl astoņiem šo spēļu medaļniekiem.

Trešdien Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) paziņoja 15 sportistus, kuru analīzēs pēc atkārtotas pārbaudes konstatētas novirzes no normas, bet 11 no šiem sportistiem ir olimpiskie medaļnieki.

Starp pozitīvo analīžu īpašniecēm ir arī Ķīnas svarcēlājas Cao Lei, Liu Čuņhuna un Čeņa Sjesja, kuras pirms astoņiem gadiem tika pie zelta godalgām.

Čeņa Sjesja uzvarēja svara kategorijā līdz 48 kilogramiem, Liu Čuņhuņa bija labākā svarā līdz 69 kilogramiem, bet Cao Lei triumfēja svara kategorijā līdz 75 kilogramiem. Analīžu atkārtotā pārbaudē konstatēts, ka sportistes lietojušas augšanas hormonu stimulantu.

Tāpat pozitīvas analīzes bijušas arī Andrejam Ribakovam un Anastasijai Ribakovai no Baltkrievijas, kuri Pekinā izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļas. Aizliegtās vielas lietojušas arī Kazahstānas sportistes Irina Ņekrasova un Marija Grabovecka, kurām Pekinā attiecīgi bija sudrabs un bronza, kā arī ukrainietes Olga Korobka un Natālija Davidova, kuras ieņēma otro un trešo vietu.

Dopinga lietošanā tagad pieķerti arī Pekinas bronzas medaļnieki Hadžimurats Akajevs un Dmitrijs Lapikovs no Krievijas, kuri trešās vietas ieguva svara kategorijās līdz 94 un 105 kilogramiem.

IWF visiem pieķertajiem sportistiem piespriedusi pagaidu diskvalifikāciju un ir sākusi viņu lietu izskatīšanu. Apstiprinoties sportistu vainai, viņiem nāksies šķirties no olimpiskajām medaļām.

Pekinas olimpiskajās spēlēs svarcelšanā bronzas medaļu svarā virs 105 kilogramiem izcīnīja Viktors Ščerbatihs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi