Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Finsters/Točs Latvijas pludmales volejbola čempionātā apsteidz favorītus

Par Latvijas pludmales volejbola čempionāta - Ergo Open - trešā posma - Bigbank Saulkrastu kokteilis - uzvarētājiem piektdien kļuva sacensībās ar ceturto numuru izliktie Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri tagad guvuši panākumus visos trīs čempionāta līdzšinējos posmos.

Sešās turnīra spēlēs Finsters/Točs piedzīvoja vienu zaudējumu, kad savā trešajā mačā ar 1-3 (16:18, 17:15, 13:15, 13:15) piekāpās sacensību favorītiem Mārtiņam Pļaviņam un Aleksandram Solovejam. Pēc šīs neveiksmes gan nākamajās trīs spēlēs Finsters/Točs nezaudēja nevienā setā, kas ļāva kļūt par turnīra čempioniem.

Pusfinālā vēlākie čempioni ar 3-0 (15:6, 15:13, 15:11) uzvarēja Ingaru Ivanovu un Tomu Vanagu, kuri dalību sacensībās sāka no kvalifikācijas cīņām, bet finālā ar 3-0 (15:11, 15:12, 15:7) pārspēja Haraldu Regžu un Armandu Āboliņu, kuri bija izlikti ar otro numuru.

Regža/Āboliņš pirms tam pusfinālā prata ar 3-1 (15:12, 11:15, 15:11, 15:11) uzvarēt Pļaviņu/Soloveju, kuri pirms tam turnīrā bija palikuši nepārspēti. Cīņā par trešo vietu Pļaviņš un Solovejs ar 3-1 (15:9, 15:11, 13:15, 15:12) pārspēja Ivanovu/Vanagu.

Neveiksmīgi turnīrā startēja Toms Šmēdiņš ar savu jauno pārinieku Reini Pekmani. Ar trešo numuru izliktais duets pirmajās divās cīņās uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, bet trešajā mačā laukumā neizgāja.

No Latvijas labākajiem pāriem turnīrā šoreiz nespēlēja vienīgi Ruslans Sorokins/Edvarts Buivids, kuri šonedēļ startēja Eiropas Masters posmā Serbijā, un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri no dalības atteicās. Tāpat šoreiz dažādu iemeslu dēļ sacensībās nebija pasaules līmeņa ārzemju pāru, kaut daži bijuši ļoti tuvu piesaistīšanai.

Kopējais turnīra balvu fonds bija 8000 eiro, no kuriem uzvarētāji saņēma 3000.

Pērn Saulkrastu estrādē apmēram 3000 skatītāju klātbūtnē pirmo vietu izcīnīja Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri finālā pārspēja Sorokinu un Tomu Šmēdiņu. Trešo vietu ieguva nākamie Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāji Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi