Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Samoilovs/Šmēdiņš nepiedalīsies Pasaules kausa pirmajā posmā

Šajā sezonā Pasaules Volejbola federācija (FIVB) mainījusi pieteikšanās un izsēšanas kārtību pludmales volejbola posmos, kur šogad vietas iegūst valstis, nevis konkrēti pāri. 
Jauno starptautisko noteikumu dēļ šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā, kas šomēnes risināsies Ķīnā, nepiedalīsies Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Pirmajā Ķīnā paredzētajā posmā Latvijai piešķirtas divas vietas pamatturnīrā, bet nav nevienas vietas kvalifikācijā. Tā kā šosezon Latviju Pasaules kausa posmos pārstāvēs trīs dueti, LVF Pludmales volejbola komisijas sēdē pēc ilgstošām debatēm nolemts, ka pirmajā posmā nestartēs Samoilovs un Šmēdiņš. 

Šāds lēmums pieņemts, jo šim pārim ir vairāk kopvērtējuma punktu nekā pārējiem diviem duetiem - Mārtiņam Pļaviņam/Jānim Pēdam un Ruslanam Sorokinam/Tomam Šmēdiņam. Latvija trešo ceļazīmi uz Pasaules kausu varēs iegūt, ja visiem trim pāriem būs pietiekami daudz punktu, un tāpēc tiek izteikta cerība, ka abiem startējošajiem duetiem pirmajā posmā izdosies iekrāt punktus. 

LVF izteikusi pateicību spēlētājiem un viņu treneriem par kopīgu darbu un stratēģisko domu Latvijas pludmales volejbola attīstības labā.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar J.Šmēdiņu izcīnīja trešo vietu, bet pēc tā Latvijas pludmales volejbola saimē notikušas daudzas pārmaiņas. Pirmie par apvienošanos paziņoja Samoilovs un J.Šmēdiņš, bet vēlāk kļuva zināms, ka Samoilova līdzšinējais pārinieks Sorokins jaunajā sezonā spēlēs ar T.Šmēdiņu. Savukārt par Pļaviņa pārinieku kļuvis Pēda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi