Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Šarapova sezonas noslēguma turnīra mačā pārspēj Penetu un nodrošina pusfinālu arī Radvaņskai

Šovasar ilgstoši traumu ārstējušā krievu tenisiste Marija Šarapova ceturtdien WTA "Finals" apakšgrupu sacensībās uzvarēja ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Flaviju Penetu no Itālijas, tādējādi nodrošinot vietu pusfinālā arī Agņeškai Radvaņskai.

Ar trešo numuru izliktā Šarapova Sarkanās apakšgrupas mačā ar 7-5, 6-1 pieveica Penetu, kurai turnīrā ticis septītais numurs.

Pirmajā setā pēc 11 izspēlētiem geimiem tenisistes pa reizei bija lauzušas pretinieces servi un rezultāts bija 6-5 Šarapovas labā. Šarapova 12.geimā pie Penetas serves izmantoja savu otro setbumbu un izcīnīja uzvaru ar 7-5. Savukārt otrajā setā itāliete bija pārāka vien vienā geimā, uzvaru ar 6-1 izcīnot Šarapovai.

Kā zināms, Peneta pēc uzvaras ASV atklātajā tenisa čempionātā paziņoja, ka noslēdz savu karjeru. ASV viņa izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" vienspēļu titulu, bet dubultspēļu turnīrā viņa pirms četriem gadiem triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

"Dažas reizes esmu zaudējusi viņai. Zinu, cik viņa sīvi spēkojas un gribēju nedaudz revanšēties. Skumji redzēt, ka tāda čempione aiziet. Labi, ka viņai izdevās triumfēt ASV atklātajā čempionātā," pēc dueļa teica Šarapova.

Jau vēstīts, ka ar piekto numuru izliktā Radvaņska ar 7-6 (7:5), 6-1 pieveica pasaules ranga vicelīderi Simonu Halepu, kurai turnīrā ticis pirmais numurs.

Halepai pirmajā setā bija deviņas breikbumbas, bet izmantota tika vien viena no tām, savukārt taibreikā viņa pamanījās zaudēt, atrodoties vadībā ar 5:1.

Jau pēc Radvaņskas pirmā uzvarētā seta kļuva skaidrs, ka vietu pusfinālā garantējusi Šarapova, bet pēc polietes uzvaras divos setos viņa pati ieguva labas izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, cerot uz krievietes uzvaru divos setos, kas arī tika paveikts.

Līdz ar to Sarkanajā grupā ar trim uzvarām trīs mačos uzvarēja Šarapova, bet otro vietu ar vienu panākumu ieņēma Radvaņska. Pa vienai uzvarai arī Halepas un Penetas kontā, kurām attiecīgi trešā un ceturtā vieta.

Pērn Halepa spēlēja šī turnīra finālā, bet šogad nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Kā zināms, Sarkanajā apakšgrupā pirmajā kārtā svētdien Šarapova ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja Agņešku Radvaņsku no Polijas, bet Halepa ar 6-0, 6-3 pārspēja itālieti Flaviju Penetu.

Savukārt otrajā kārtā Šarapova, kura pirms šī turnīra kopš Vimbldonas čempionāta laukumā bija devusies tikai vienā spēlē, ar 6-4, 6-4 pārspēja sacensību pirmo numuru Halepu, bet Peneta ar 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja Radvaņsku.

Kā ziņots, Baltajā apakšgrupā pēc divām kārtām divas uzvaras ir ar otro numuru izliktajai spānietei Garvinjei Mugurusai, pa vienai uzvarai svinējušas čehiete Petra Kvitova, kurai turnīrā ir ceturtais numurs, un ar sesto numuru izliktā Angelika Kerbere no Vācijas, bet divus zaudējumus piedzīvojusi šī gada Francijas atklātā tenisa čempionāta fināliste Lūcija Šafāržova no Čehijas.

Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās seškārtējā šo sacensību čempione un pēdējo trīs turnīru uzvarētāja pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa, kura vēlas atkopties no sezonas laikā gūtajām traumām. Savukārt startē visas sportistes, kuras WTA rangā ieņem 2.-9.vietu.

No šīs sezonas turnīra dalībniecēm pirms četriem gadiem uzvarēja Kvitova, bet tālajā 2004.gadā turnīrā triumfēja Šarapova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi