Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ajax talantam Nuri pēc samaņas zaudēšanas pārbaudes spēlē konstatēti neatgriezeniski smadzeņu bojājumi

Titulētā Nīderlandes futbola kluba Amsterdamas Ajax 20 gadus vecajam talantam Abdelhakam Nuri pēc samaņas zaudēšanas pārbaudes spēlē konstatēti nopietni un neatgriezeniski smadzeņu bojājumi, vēsta klubs.

Pussargs Nuri samaņu zaudēja sestdien Austrijā notikušajā pārbaudes spēlē ar Vācijas komandu Brēmenes Werder, bet pēc tam ar helikopteru tika nogādāts Insbrukas slimnīcā. Nuri radušies sirdsdarbības traucējumi un viņš cietis no skābekļa trūkuma.

Otrdien klubs ziņoja, ka pirmie neiroloģiskie izmeklējumi neliecina par kādām novirzēm no normas, taču divas dienas vēlāk Ajax nāca klajā ar daudz skumjākām ziņām.

"Esam ļoti apbēdināti ar jaunumiem par to ka Nuri konstatēti nopietni un neatgriezeniski smadzeņu bojājumi. Mūsu domas un lūgšanas šajā brīdī ir ar viņu un viņa tuviniekiem," tviterī raksta Ajax.

"Insbrukas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļa pēdējo dienu laikā izmeklējusi Nuri smadzeņu funkcijas. Izmeklējumi rāda, ka liela daļa smadzeņu vairs nefunkcionē un šo funkciju atgūšana pielīdzināma nullei," raidsabiedrībai NOS atklāja Ajax pārstāvis.

"Abdelhaks ir ļoti talantīgs, mēs nekad neuzzināsim, cik spoži viņš varētu uzmirdzēt, ja kas tāds nebūtu noticis," situāciju komentē kādreizējā Ajax zvaigzne Edvīns van der Sārs.

Nuri aizvadītajā sezonā tika atzīts par Nīderlandes pēc spēka otrās līgas labāko futbolistu. Viņš pārstāvēja "Ajax rezerves komandu Jong Ajax, bet Amsterdamas kluba pirmajā vienībā viņš debitēja pērn Nīderlandes kausa izcīņā, savā pirmajā mačā gūstot vārtus.

Nuri pārstāvējis dažāda vecuma grupu Nīderlandes jauniešu izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi