Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Juventus, Saint-Germain un Atletico komandas pārvar UEFA Čempionu līgas grupu turnīru, United vēl jācīnās

Turīnas Juventus, Parīzes Saint-Germain (PSG) un Madrides Atletico futbola komandas trešdien pēc uzvarām garantēja dalību UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, bet Mančestras United par vietu nākamajā kārtā būs jācīnās pēdējā spēlē.

Pagājušās sezonas sacensību fināliste Juventus, pateicoties agri gūtiem vārtiem, ar 1:0 (1:0) savā laukumā uzveica Anglijas premjerlīgas vicečempioni Mančestras City. Vienīgo reizi 18.minūtē izcēlās horvāts Mario Mandžukičs.

Līdz ar to D apakšgrupā pēc piecām kārtām Juventus komandai ir 11 punkti un par diviem punktiem tiek apsteigta City vienība, kas nākamo kārtu bija sasniegusi jau pirms šīs spēles.

Tikmēr uz trešo vietu grupā ar pieciem punktiem pakāpusies Vācijas bundeslīgas komanda Menhengladbahas Borussia, kurai ar trim punktiem seko Spānijas vienība Sevilla.

Trešdien Borussia pieveica Spānijas pretiniekus ar rezultātu 4:2 (1:0), divus vārtus iesitot pussargam Larsam Štindlam.

A apakšgrupā Francijas čempioni PSG sava līdera Zlatana Ibrahimoviča dzimtajā pilsētā ar 5:0 (2:0) sagrāva Zviedrijas vienību Malmo.

Uzvarētājiem divus vārtus iesita argentīnietis Anhels di Marija, bet pa reizei precīzi bija Ibrahimovičs, pussargs Adrjēns Rabio un brazīlietis Lukašs Moura.

"Jutos it kā būtu atkal mājās. Šis ir lielisks brīdis man un manai ģimenei," stāstīja Ibrahimovičs. "Šeit viss sākās. Atgriezties ar PSG, kad esmu karjeras virsotnē, - nezinu, cik daudzi, ko tādu var pieredzēt."

Tikmēr pirmo vietu grupā garantēja Spānijas grands Madrides Real, kas Ukrainā pēdējās 12 minūtēs pamanījās ielaist trīs vārtus, tomēr noturēja panākumu 4:3 (1:0) pār Doņeckas Šahtar. Uzvarētājiem divreiz precīzs bija Krištianu Ronaldu.

Līdz ar to pēc piecām kārtām Real ir 13 punkti, PSG izcīnījusi desmit punktus, bet Šahtar un Malmo vienības guvušas pa trim punktiem.

Tikmēr B grupā Mančestras United samērā garlaicīgā mačā savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV.

"Pirmajā puslaikā dažbrīd spēlējām labi un mums neveicās, ka pārtraukumā nedevāmies, esot vadībā," teica United kapteinis Veins Rūnijs. "Otrajā puslaikā parādījām savaldības trūkumu, kas nebija labi. Kopumā neizšķirts, iespējams, bija godīgs rezultāts, tomēr tas nebija tas, ko vēlamies."

Kā ziņots, jau pirms tam vēl vienā šīs grupas cīņā Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas komanda Maskavas CSKA ar rezultātu 0:2 (0:0) savā laukumā piekāpās Vācijas vicečempioniem VfL Wolfsburg un zaudēja cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Visā mačā nebija pārāk daudz vārtu gūšanas momentu, tomēr mača otrajā pusē divreiz izcēlās uz maiņu nākušais pussargs Andrē Širle - vispirms 67.minūtē viņš pārspēja CSKA vārtsargu Igoru Akinfejevu ar sitienu no asa leņķa, bet pēc tam bija precīzs arī 88.minūtē.

Zīmīgi, ka CSKA vārtsargs Igors Akinfejevs UEFA Čempionu līgas mačus nav noslēdzis "sausā" kopš 2006.gada.

Cauņa bija savas komandas pieteikumā, bet palika rezervē.

Šī CSKA komandai bija ceturtā neveiksme pēc kārtas, turklāt šajā laikā piedzīvoti arī šosezon pirmie divi zaudējumi Krievijas premjerlīgā.

Līdz ar to šajā grupā pēc piecām kārtām līdere ar deviņiem punktiem ir Volfsburgas komanda, bet United un PSV seko ar attiecīgi astoņiem un septiņiem punktiem. Savukārt CSKA ar četriem punktiem noslēdz kopvērtējumu.

Noslēdzošajā spēļu dienā 8.decembrī United viesosies Volfsburgā, bet PSV uzņems CSKA.

Šāds spiediens nebūs C apakšgrupā, kur izslēgšanas turnīram jau kvalificējušās Lisabonas Benfica komanda no Portugāles un Spānijas vienība Madrides Real.

Trešdien Atletico ar 2:0 (1:0) pārspēja Turcijas komandu Stambulas Galatasaray, divus vārtus gūstot francūzim Antuānam Grīzmanam.

Turklāt šis panākums nozīmēja, ka nākamo kārtu sasniedz arī Benfica, kas pāris stundu agrāk izbraukumā atspēlēja divu vārtu deficītu un cīnījās 2:2 (1:2) ar Kazahstānas komandu Astana.  Šajā mačā Benfica rindās divreiz precīzs bija meksikānis Rauls Himeness, bet Astana komandā vienus vārtus iesita arī kādreiz Latvijas čempionātā spēlējušais Ganas futbolists Patriks Tvumasi.

Līdz ar to šajā grupā pirms pēdējās kārtas Benfica un Atletico ir pa desmit punktiem, turklāt vienības noslēdzošajā mačā tiksies savā starpā, bet Galatasaray un Astana komandas izcīnījušas attiecīgi četrus un trīs punktus.

Kā ziņots, no pārējām četrām grupām pirms pēdējās kārtas izslēgšanas sacensībām kvalificējušās vienīgi Spānijas čempione Barcelona, Vācijas spēcīgākā vienība Minhenes Bayern un Krievijas čempione Sanktpēterburgas Zeņit.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi