Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Liepājas futbolists Torress: Visa pamatā ir milzīgs darbs

Liepājas komandas triumfam šīs sezonas Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionātā pamatā ir smags darbs, aģentūrai LETA norādīja liepājnieku argentīniešu pussargs Kristians Torress.

"Strādājām gandrīz desmit mēnešus pēc kārtas, vēlēšanās uzvarēt čempionātā bija ļoti liela. Uzdevums arī bija liels, komandas biedri nospēlēja maksimāli labi. Pēdējos mačos aizvadījām labas spēles, uzvarējām pēdējās septiņās cīņās," pēc titula iegūšanas pauda Torress. "Visa pamatā ir milzīgs darbs. Ticu, ja cilvēks ar visu sirdi ir futbolā un godprātīgi attiecas pret savu darbu, var sanākt tikpat lielas lietas kā mums - kļūt par čempioniem."

Liepājas klubs tika dibināts 2014.gadā, pārņemot saistības jau no tobrīd likvidētās Liepājas Metalurga vienības, kas pirms tam par Latvijas čempioni tika kronēta 2005. un 2009.gadā.

"Mačā pret Metta/LU pirmajā puslaikā nervozējām un nerādījām to spēli, kuru gribējām. Kad zini, ka esi vienas uzvaras attālumā no čempionu titula, saproti, ka tas ir liels uzdevums. Komandā vēl ir jauni un nepieredzējuši spēlētāji, pār kuriem uztraukums ņēma virsroku. Spēlētāji saprata, ka viss atkarīgs no viņiem pašiem. Savukārt otrajā puslaikā parādījām labāko futbolu visā sezonā," izteicās Torress.

Šīs sezonas 22 mačos liepājnieki piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, kad maija beigās ar 0:1 piekāpās savai šīs sezonas sīvākajai konkurentei Rīgas Skonto.

"Arī šo spēli nevajadzēja zaudēt, jo aizvadījām ļoti labu maču. Taču tas ir futbols, tā gadās. Galvenais, ka pārējos mačos uzvarējām tos pretiniekus, ar kuriem cīnījāmies par čempionu titulu, jo īpaši Ventspili. Tomēr šogad esam labākā komanda šajā čempionātā," pauda Torress, kuram kopā ar Liepāju šajā sezonā vēl atlikuši divi mači. "Treneris teica, ka pagaidām atvaļinājuma nav. Lai arī esam nodrošinājuši sev čempionu titulu, būs jācīnās līdz beigām arī atlikušajos dueļos. Esam profesionāla komanda, mums jārāda skaists futbols. Čempioniem jāspēlē nopietni. Varbūt tiks veiktas kādas sastāva izmaiņas, laukumā laižot jaunākus spēlētājus, lai pārbaudītu potenciālos futbolistus nākamā gada sastāvam."

"Saprotu, ka neesmu jauns futbolists, spēlēju jau ļoti ilgi. Vēlos palikt te, Liepājā, jo man jau ir sava ģimene, bērns. Uz šejieni pat atbraucu ne futbola dēļ. Taču spēlēt mani pierunāja Liepājas prezidents Māris Verpakovskis, norādot, ka mana pieredze varētu palīdzēt jaunajiem spēlētājiem. Jāatzīst, ka pirmais gads nebija tas vieglākais, jo viss bija jāsāk no sākuma, viss bija jauns. Taču mums izdevās īstenot ļoti grūtu uzdevumu - kļūt par čempionu tik īsā laikā nav viegli neatkarīgi no valsts, kurā spēlē. Kamēr nav kādas nopietnas traumas un kamēr vēl varu palīdzēt komandai, par karjeras beigšanu nedomāju. Ja treneris gribēs, lai spēlēju viņa komandā, būšu gatavs to darīt. Mans darbs ir futbols. Ja sezonu esi noslēdzis kā čempions, savu darbu esi labi veicis. Priecājos, ka šo spēli klātienē varēja redzēt arī mana ģimene, mans bērns," izteicās 30 gadus vecais Torress.

Pateicoties triumfam Latvijas čempionātā, liepājnieki ieguvuši tiesības nākamgad piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Savā pirmajā sezonā pērn Liepāja izcīnīja ceturto vietu.

"Ja arī pret Eirokausiem attieksimies tikpat nopietni kā šosezon pret Latvijas čempionātu, viss būs labi. Protams, jaunajiem spēlētājiem vēl jāaug, jāpapildina sastāvs ar spēcīgākiem futbolistiem, taču ticu, ka viss var sanākt. Visi pazīst mūsu kluba prezidentu Verpakovski, zina, kāds viņš bija futbolists, kā arī redzēja, kādu komandu spēja izveidot," uzsvēra Torress.

Virslīgas kopvērtējumā Liepājai ir 49 punkti 22 spēlēs, kas ļāvis priekšlaicīgi nodrošināt titulu. Tai ar 39 punktiem 21 mačā seko Skonto, kas par diviem punktiem apsteidz 22 cīņas aizvadījušo Jelgavu. Par punktu mazāk ir ventspilniekiem, tiesa, viņiem viena spēle vēl ir rezervē.

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūrmalas Spartaks, bet Daugavpils ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz Metta/LU, kas, visticamākais, aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi