Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas futbola izlases aizsargs Maksimenko: Pret Lietuvu spēlēsim kā pirmais numurs

Latvijas futbola izlase pret Lietuvas vienību spēlēs kā izteikts pirmais numurs, sarunā ar aģentūru LETA atzina izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko. 

Pašlaik Latvijas izlase gatavojas pēdējām divām 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm - piektdien tā izbraukumā sacentīsies ar Lietuvu, bet 15.oktobrī savā laukumā uzņems Slovākiju. 

Kā pastāstīja Maksimenko, izlases galvenā trenera Mariana Pahara uzstādījumi spēlei ar Lietuvu visiem spēlētājiem ir skaidri - spēles grožu turēšana Latvijas futbolistu rokās. "Treneris mums ir devis konkrētus uzdevumus - pēc iespējas vairāk pieturēt bumbu, uzbrukt pretinieku vārtiem un spēlēt kā pirmajam numuram laukumā. Ir pārliecība, ka Viļņā iegūsim trīs punktus. Tas ir jāizdara - citu variantu nav. Atmosfēra komandā ir kaujinieciska un noskaņota uzvarai.'' 

Pagaidām izlase ir pilnībā koncentrējusies spēlei pret kaimiņvalsti, bet par spēli ar Slovākijas izlasi tiks domāts pēc tam. 

''Šobrīd domājam tikai par spēli pret Lietuvu. Pēc šī mača domāsim par Slovākiju. Pagaidām vēl nevaru komentēt Lietuvas izlases spēcīgās puses, tuvākajā laikā ar treneriem tās izrunāsim," izteicās aizsargs. 

Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - kluba Braitonas "Albion" aizsargs jau ilgāku laiku nav ticis komandas sākumsastāvā, taču, kā pats atzīst, spēlētāja fizisko formu tas būtiski nav ietekmējis. 

"Domāju, ka esmu labā formā, trenējos visu laiku, arī Anglijā. Protams, gribētos vairāk piedalīties kluba spēlēs.

Kopumā ar dzīvi tur esmu apmierināts,'' atzina 23 gadus vecais Maksimenko.

Raugoties nākotnes kontekstā, 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupā kopā ar Latviju Maksimenko labprāt redzētu Angliju. "Nākamajā ciklā mūsu grupā no vadošajām izlasēm gribētu, lai ielozē Angliju, Spāniju vai Portugāli. Nedaudz ir apnicis, ka tiekam ielozēti regulāri ar tādām valstsvienībām kā Grieķija. Ne tikai mums, bet arī līdzjutējiem vadošu izlašu redzēšana sagādātu neaizmirstamas emocijas." 

Kā ziņots, Latvija ar Lietuvu iepriekšējo reizi tikās vēl tikai pirms mēneša, kad izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:1. Pēc šī mača no amata tika atlaists Lietuvas izlases galvenais treneris Čaba Lāslo, kuru pašlaik aizstāj Igors Pankratjevs. 

Pēc astoņām kārtām G grupā pa 19 punktiem ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, Lietuvai ir astoņi punkti, Latvijai ir septiņi punkti, bet Lihtenšteinai - divi punkti. 

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi