Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules čempione Francija pārņem vadību FIFA rangā; Latvijai 129. vieta

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, saglabājusi 129.vietu, kamēr pirmajā vietā izvirzījusies šī gada Pasaules kausa ieguvēja Francija.

Šis ir pirmais FIFA rangs pēc Krievijā notikušā Pasaules kausa, turklāt tajā ņemtas vērā izmaiņas punktu skaitīšanas sistēmā, vairāk vēršot uzmanību tieši uz augstāka līmeņa spēlēm.

Latvijas izlase kopš jūnija, kad tika izcīnīts Baltijas kauss un publicēts iepriekšējais rangs, aizvadījusi vienu spēli, kad ar 1:3 piekāpās Azerbaidžānai, bet septembra ievadā tai sāksies Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līga.

Jaunākajā rangā Latvijai punktu skaits nav mainījies un tas joprojām ir 230.

Tikmēr Igaunija rangā saglabājusi 94.vietu, bet Lietuva atkāpusies par vienu vietu uz 126.pozīciju. Vēl pagājušā gada izskaņā Lietuva ar 149.vietu uzstādīja ne tikai savu, bet arī Baltijas valstu ranga antirekordu.

Kopš pērnā novembra Latvijas izlase allaž rangā atradās 131. vai 132.pozīcijā, bet pirms tam septembra rangā Latvijas izlase piedzīvoja kritumu par 17 vietām un nokrita līdz rekordzemajai 148.pozīcijai, bet oktobrī atguva uzreiz 19 vietas. Pēc marta Latvijas futbola izlase rangā par astoņām vietām atkāpās uz 139.pozīciju, bet pēc tam veica kāpumu.

Virs Latvijas rangā tagad atrodas Sudāna, bet zem - Andora, ar ko 6.septembrī savā laukumā gaidāma UEFA Nāciju līgas spēle.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Tikmēr FIFA ranga pirmajā vietā tagad ir Francija, kas veikusi kāpumu par sešām vietām, bet otrā ir Beļģija, veicot kāpumu par vienu pozīciju. Trešā, zaudējot vienu vietu, tagad ir Brazīlija, bet uzreiz 16 pozīciju kāpumu veikusi Pasaules kausa fināliste Horvātija, kas tagad ir ceturtā.

Pirmo piecinieku savukārt noslēdz Urugvaja, kas pakāpusies par deviņām vietām, bet tai seko sešas pozīcijas ieguvusī Anglija. Septītā, zaudējot trīs vietas, ir Portugāle, kam seko divu pozīciju lejupslīdi piedzīvojusī Polija. Dalītā devītajā vietā pašlaik ir Spānija un Dānija, kamēr pirmajam desmitniekam seko Argentīna.

Savukārt iepriekšējā FIFA ranga līdere Vācija, kas ir zaudējusi arī pasaules čempiones godu, rangā tagad ir tikai 15.vietā.

Vislielākais kāpums par 21 vietu uz 49.pozīciju izdevies Pasaules kausa saimniecei Krievijai, bet vislielākais kritums par 20 vietām uz 65.pozīciju piemeklējis planētas meistarsacīkstēs neveiksmīgi nostartējušo Ēģipti.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 20.septembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi