Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rezultatīvais brazīlietis Kosta pievienojas Spānijas futbola klubam Madrides Atletico

Brazīlietis Djego Kosta, kurš iepriekšējā sezonā bija viens no Anglijas čempionvienības Londonas Chelsea uzbrukuma līderiem, pievienojies Spānijas klubam Madrides Atletico, kuru viņš pārstāvējis jau iepriekš. Par Kostas pāreju ceturtdien paziņoja abi klubi.

Atletico norāda, ka tai vēl jāvienojas ar Kostu par jaunu līgumu, taču tā esot formalitāte. Tiek ziņots, ka vienošanās paredzēta līdz 2021.gadam. Tikmēr Chelsea paziņojusi, ka panākusi vienošanos ar Atletico par transfēra summu.

Kā vēsta spāņu mediji, Kosta, kuram ir Spānijas futbola pilsonība un viņš pārstāvējis šīs valsts izlasi, jau ceturtdien ieradies Madrides kluba rīcībā, lai izietu medicīniskās pārbaudes. Tiesa, komandu viņš spēlēs varēs pārstāvēt tikai no janvāra, jo Atletico līdz gadu mijai ir spēkā UEFA uzliktais aizliegums pieteikt jaunus futbolistus.

Tiek ziņots, ka Atletico par Kostu samaksās 53 miljonus sterliņu mārciņu (60 miljonus eiro), līdz ar to patlaban 28 gadus vecais Kosta kļūs par visu laiku dārgāko šī kluba pirkumu. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2011.gadā, kad madridieši Radamelu Falkao no Portugāles kluba Porto nopirka par 33 miljoniem mārciņu (37 miljoniem eiro).

Kosta aizvadītajā sezonā Anglijas futbola premjerlīgā 35 spēlēs guva 20 vārtus, taču viņam radās nesaskaņas ar Chelsea galveno treneri Antonio Konti, kurš vasarā paziņoja, ka Brazīlijā dzimušais futbolists neietilpst viņa plānos. Abu konflikts pārauga arī publiskos apvainojumos, kā rezultātā Kosta neieradās uz Chelsea pirmssezonas treniņnometni un līdz šim kluba rindās nebija, atrodoties dzimtenē.

Jau pirms sezonas sākuma tika runāts, ka Kosta varētu atgriezties Atletico komandā, kuru viņš pārstāvēja no 2010. līdz 2014.gadam, taču pāreja transfēru logā, kas noslēdzās augusta beigās, nenotika. Savulaik Atletico komandā viņš aizvadīja 135 spēles, kurās guva 64 vārtus, 2014.gadā kļūstot par Spānijas čempionu, kā arī togad spēlējot UEFA Čempionu līgas finālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi