Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lightning līderi Stemkoss un Kučerovs atzīti par NHL aizvadītās nedēļās spožākajām zvaigznēm

Tampabejas Lightning centra uzbrucējs Stīvens Stemkoss atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta līga.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis viņa komandas biedram Ņikitam Kučerovam, bet par trešo labāko atzīts Sanhosē Sharks uzbrucējs Logans Kutūrs.

Kanādietis Stemkoss aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs guva divus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, bet krievu uzbrucējs Kučerovs iemeta piecus vārtus un trīs reizes rezultatīvi asistēja, kamēr Lightning izcīnīja trīs uzvaras, kas ļauj ieņemt līderpozīciju NHL kopvērtējuma tabulā.

Nedēļas sākumā Tampas vienība ar 3:2 pārspēja Detroitas Red Wings, bet Stemkoss šajā spēlē atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Kučerovam divi gūti vārti, no kuriem viens bija uzvaru nesošais. Nākamajā mačā Lightning ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā atzina Ņūdžersijas Devils pārākumu, bet Stemkoss šajā spēlē guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, kamēr Kučerovam viens precīzs metiens un viena rezultatīva piespēle.

Turpinājumā Lightning ar 2:0 apspēlēja Kolumbusas Blue Jackets, Stemkosam atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet Kučerovam asistējot vienā vārtu guvumā. Nedēļas noslēdzošajā mačā Lightning ar 7:1 sagrāva iepriekšējās sezonas Stenlija kausa uzvarētāju Pitsburgas Penguins, Stemkosam gūstot vienus vārtus un asistējot komandas biedru trīs precīzos raidījumos, bet Kučerovam izceļoties ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Stemkoss šosezon deviņās spēlēs katrā atzīmējies ar vismaz vienu punktu. Viņš ar 15 rezultatīvām piespēlēm un 18 punktiem šajos statistikas rādītājos ir līgas līderis. Līdz ar to vidēji mačā viņš guvis divus punktus. Iepriekš kas tāds sezonas ievadā padevās austrietim Tomasam Vanekam, kurš 2012./2013.gada sezonas pirmajās deviņās spēlēs nopelnīja 19 punktus.

Savukārt Kučerovs sezonas pirmajās septiņās spēlēs katrā guva vārtus, bet ceturtdien pārtrūka viņa sērija. Kā apgalvo sporta statistikas kompānija Elias Sports Bureau, kopš 1943./1944.gada sezonas tikai sešiem hokejistiem sezonas pirmajās septiņās spēlēs izdevies gūt vārtus katrā mačā. Bez Kučerova un Mario Lemjē 1992./1993.gada sezonā šo slieksni pārvarējuši Maiks Bosijs (1984./1985.gada sezona, desmit spēles), Veins Greckis (1983./1984.gada sezona, astoņas spēles), Kens Hodžs (1973./1974.gada sezona, septiņas spēles) un Tonijs Tanti (1983./1984.gada sezona, septiņas spēles).

Kučerovs un viņa tautietis Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas Capitals šosezon guvuši pa desmit vārtiem, abiem krieviem dalot līgas labākā snaipera godu. Kučerovs ar 16 punktiem ir otrs rezultatīvākais hokejists līgā aiz sava komandas biedra Stemkosa.

Tikmēr Kutūrs aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs guva piecus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, palīdzēdams Sharks komandai izcīnīt divas uzvaras.

Nedēļas sākumā Sharks ar 5:2 pārspēja Monreālas Canadiens, bet Kutūram šajā spēlē divi vārti un divas rezultatīvas piespēles, kanādietim trešo reizi karjerā tiekot pie četriem punktiem vienā spēlē. Nākamajā duelī, kurā Sharks ar 3:0 pārspēja Devils, Kutūrs palika bez punktiem, bet turpinājumā piedzīvotajā zaudējumā 3:5 Ņujorkas Islanders vienībai viņam izdevās tikt pie otrā hat-trick karjerā.

Kutūrs šosezon septiņās spēlēs guvis sešus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, būdams komandas rezultatīvākais hokejists.

NHL 100.sezonas pirmajā nedēļā par spožāko zvaigzni tika atzīts Ovečkins, bet otrajā nedēļā šis gods tika Vinipegas Jets dāņu uzbrucējam Nikolajam Ēlersam.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Penguins, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Nešvilas Predators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi