Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Freibergs: Spēlē ar kazahiem bija pamatīgs stress, bet pēc uzvaras ir pasakaina sajūta

Latvijas izlases ģērbtuvē spēlē ar Kazahstānu un mača laikā uz ledus hokejisti izjutuši pamatīgu stresu, tāpēc pēc izcīnītās uzvaras sajūtas ir pasakainas, bet sestdien uzvarētās cīņas prieku neslēpa Latvijas izlases aizsargs Ralfs Freibergs.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase sestdien ar 2:1 pieveica Kazahstānu, gūstot pirmo panākumu turnīrā un nosargājot vietu pasaules hokeja elitē, kamēr kazahiem labāko sabiedrība būs jāatstāj. Uzvarētājiem vārtus guva komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš un valstsvienības debitants Māris Bičevskis, kuru atzina par labāko Latvijas izlasē.

"Sajūtas pēc uzvaras ir pasakainas. Varbūt cilvēki domā, ko ta mēs te sasniedzām, bet ja jūs zinātu, kāds bija stress ģērbtuvē! Mēs jūtam milzīgu atbildību visas valsts priekšā, tāpēc katrā maiņā varēja just, cik liela nozīme ir šai spēlei un kāda ir atbildība," sarunā ar aģentūru LETA sacīja Freibergs. "Ar to nav tik viegli tikt galā, tur jābūt "pautiem", bet mēs parādījām, ka varam spēlēt kā vajag un izdarījām to, kas bija jāizdara. Vai treneri arī stresoja? Visi stresoja, ne tikai mēs, arī treneri, arī federācijas prezidents. Domāju, ka arī jūs žurnālisti stresojāt, tāpat kā visi līdzjutēji, kuriem rūp Latvijas valsts un Latvijas hokejs, taču uz spēlētāju pleciem gulstas liela atbildība un tas nav viegli".

Freibergs, kuram šis ir otrais pasaules čempionāta karjerā, kā arī pirmais starptautiskais turnīrs pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas par aizliegto vielu lietošanu uzskatīja, ka Kazahstāna vismaz pirmajos divos periodos nav izvēlējusies pareizo taktiku.

"Mums izdevās saturīga spēle, jo pirmajos divos periodos bija nospiedošs pārsvars. Gaidīju, ka būs lielāka pretestība no kazahu puses, bet tā, acīmredzot, bija viņu taktika - noslēgties savā zonā. Manuprāt, tas nebija pareizi no viņu puses, jo trešajā periodā, kad viņi sāka spēlēt aktīvāk, mums bija daudz grūtāk ieiet viņu zonā un arī viņu uzbrukumi kļuva bīstamāki. Sākumā treneris viņiem lika tā spēlēt, bet tas neattaisnojās," bilda Freibergs, kurš šajā mačā nospēlēja 11 minūtes un 20 sekundes, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Otrajā periodā, neilgi pirms tam, kad Latvija panāca izlīdzinājumu 1:1, Freibergs nopelnīja divu minūšu sodu par laika vilcināšanu, jo tiesnesis uzskatīja, ka viņš ripu sagrābis ar plaukstu. Hokejists gan uzsvēra, ka tiesnesis kļūdījies. "Muļķīgs noraidījums un muļķīgs tiesneša lēmums. Man nāca virsū pretinieks, gribēju pamest ripu uz sānu kā Porziņģis basketbolā bumbu, bet dabūju divīti," neveiksmīgo epizodi komentēja Freibergs.

Viņš uzteica arī komandas biedru - aizsargu Kristaps Sotnieka un Gunta Galviņa sniegumu, kuri ļoti labi nospēlēja pret Kazahstānas vadošo maiņu - ziemeļamerikāņu leģionāriem, atstājot tos bez vārtu guvuma.

"Zinot kanādiešu maiņu, vajadzēja koncentrēties līdz pēdējam, bet mūsu otrais gols bija solis tuvāk uzvarai. Beigās nekāda panika uz soliņa nebija, lai gan prātā paturējām, kā mums gāja iepriekšējo spēļu beigās, jo turnīrā visu laiku tikai mazliet pietrūka uzvarai. Beigās viņiem bija bīstami momenti, kanādiešu maiņa labi spēlēja, taču mūsu treneri pret viņiem laida Sotnieku un Galviņu, kuri izdarīja ļoti labu darbu un izslēdza no spēles kazahu līderus," skaidroja Freibergs.

Viņš arī izteica cerību, ka Latvijas izlase savā pēdējā apakšgrupu kārtas mačā otrdien pret Norvēģiju vēl varēs cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Sekojam līdzi citiem mačiem un pēc Dānijas spēles cerības neatmetām, tāpat arī tagad ceram. Pasakaini, ka pastāv iespēja uzspēlēt ceturtdaļfinālā, jo mēs uz to tiecamies. Tagad būs divu dienu pauze, kurā uzņemsim spēkus, jo nogurums ir sakrājies un pirms spēles ar kazahiem pat veicu divas diendusas - pirms ēšanas un pēc ēšanas. Citi čaļi vēl vairāk spēlē nekā es, tāpēc divas atpūtas dienas būs īsti laikā," optimistisks bija izlases aizsargs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas turnīra pēdējā spēlē otrdien tiksies ar Norvēģiju. Leonīda Beresņeva trenētā komanda saglabā izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, taču tad jācer uz labvēlīgiem konkurentu spēļu iznākumiem. Labāko astoņu komandu skaitā Latvija var tikt, ja pēdējā mačā uzvarēs Norvēģiju, Šveice zaudēs abas savas atlikušās spēles Zviedrijai un Čehijai, bet Dānija zaudēs Čehijai un kaut punktu pazaudēs arī pret Kazahstānu.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar 12 punktiem seko Krievija. Trešā ar 11 punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Pa sešiem punktiem ir Dānijai un Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar.

Kā vēstīts, Latvijas izlase šo čempionātu iesāka atzīstami, tomēr pirmajās piecās spēlēs bija vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnījās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu. Visbeidzot pirmā uzvara, kura ļāva saglabāt vietu elitē, tika izcīnīta sestdien pret Kazahstānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi