Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Gatavošanos Minskai sāk ne visi labākie

Latvijas izlasei oficiālie treniņi sāksies pirmdien, 7. aprīlī, Ozolniekos, bet ceturtdien izlases kandidāti treniņspēlē ar 5:2 uzveica Rīgas Dinamo.

Tā kā uz vietas vēl nav treneru, izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks ir izvēlējies 33 kandidātus - četrus vārtsargus, 11 aizsargu un 18 uzbrucēju. Jau trešdien valstsvienība izlidos uz Somiju, kur ceturtdien un piektdien paredzētas pārbaudes spēles ar turienes valstsvienību. Pagaidām skaidrs, ka Lauris Dārziņš un Mārtiņš Cipulis nespēlēs pret Somiju, kā arī tie spēlētāji, kuriem turpinās sezona klubos.

Piektdien intervijā LTV Rīta Panorāmai Baldonieks izteica cerību, ka šopavasar izlasē spēlēs arī samērā smagu traumu guvušais Maskavas Dinamo uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Viņš izlases kreklu pasaules čempionātā nav uzvilcis kopš 2010.gada. Objektīvu iemeslu dēļ (savainojumi) šopavasar izlasei nepalīdzēs aizsargi Arvīds Reķis un Jānis Andersons.

Pēc plānotajām sešām pārbaudes spēlēm aprīlī izlase dosies uz turnīru Slovākijā, kur no 1. līdz 3.maijam sacentīsies ar mājiniekiem un Norvēģiju.

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgs Toms Kūlens Latvijā ierodas piektdien, bet mēneša vidū viņam pievienosies Kārlis Zirnis, piektdien raksta Diena. Nav skaidrības par pašu Nolanu - lai gan Sabres NHL regulārajā čempionātā vēl atlikušas vien sešas spēles, kanādietis noslēdzis pilnvērtīgu līgumu ar organizāciju. Tas nozīmē, ka darba būs daudz arī uzreiz pēc sezonas beigām. Neoficiāla informācija liecina, ka viņš varētu ierasties uz 18. un 19.aprīļa spēlēm ar Krieviju, bet pēc tam atgriezties Bufalo. LHF prezidents Kirovs Lipmans atzinis, ka izlasi un klubu savienot nevarēs - pasaules čempionāts Minskā gan Latvijas hokejistiem būšot pēdējais turnīrs Nolana vadībā.

Kā zināms, pasaules čempionāts Minskā norisināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas valstsvienības pretinieki B grupā būs rīkotāji baltkrievi, Somija, Krievija, ASV, Šveice, Vācija un Kazahstāna. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, šajā konkurencē jāierindojas vismaz 4.vietā. Pirmā spēle latviešiem 10.maijā pret somiem.

Ozolniekos treniņnometni sāks:

vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Rihards Cimermanis, Jānis Kalniņš, aizsargi: Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Jaks, Rūdolfs Kalvītis, Guntis Galviņš, Edgars Dīķis, Artūrs Salija, Maksims Širokovs, Mārtiņš Gipters, Agris Saviels, uzbrucēji: Edijs Brahmanis, Artūrs Ozoliņš, Edgars Kļaviņš, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Juris Upītis, Artūrs Kuzmenkovs, Roberts Jekimovs, Jānis Straupe, Toms Andersons, Aleksejs Širokovs, Juris Štāls, Koba Jass, Miks Lipsbergs, Jānis Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas spēles aprīlī

10.IV ar Somiju (Jiveskile)
11.IV ar Somiju (Kuopio)
18.IV ar Krieviju (Arēna Rīga)
19.IV ar Krieviju (Arēna Rīga)
25.IV ar Franciju (Arēna Rīga)
26.IV ar Franciju (Arēna Rīga)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi