Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Treneris Māra Bičevska dūru izvicināšanu ar augumā raženāko Dibļenko nodēvēja par "Rokija cīņu ar Ivanu Drago", atsaucoties uz pazīstamo kinofilmu

Hārtlijs: Mēģinām veidot cīnītāja raksturu

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa vēlme palīdzēt komandai, spītējot traumai, un uzbrucēja Māra Bičevska bezbailīgā dūru izvicināšana ar augumā lielāku pretinieku liecina par to, ka veidojas cīnītāju raksturs, pēc zaudējuma ar 1:2 otrajā pārbaudes mačā pret Krievijas olimpisko izlasi atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

"Esmu apmierināts ar spēlētāju pašatdevi, tomēr gribējām uzvarēt, kas ir katras komandas mērķis. Esamu spēruši lielu soli uz priekšu, ja salīdzina ar iepriekšējo spēli. Bija smagas pirmās desmit minūtes. Nevar dot iespējas tādiem pretiniekiem. Varu tikai izteikt komplimentus Krievijas hokejam, kur aug talantīgi un pasaule klases hokejisti. Spēles gaitā zaudējām Bičevski un Lauri Dārziņu, taču turpinājām cīnīties un saglabāt tempu," pēc spēles teica Hārtlijs.

Izlases galvenais treneris nemeklē atsevišķus vainīgos, jo zaudē komanda, nevis spēlētāji individuāli.

"Pēc šīs spēles vēlētos uzteikt katru spēlētāju. Redzējām, kā hokejisti bloķēja metienus, turklāt bija vairāk vārtu gūšanas momentu, nekā vakar. Neesmu apmierināts tikai ar faktu, ka zaudējām," teica Hārtlijs.

Pirmā perioda beigās Māris Bičevskis, aizstāvot Miku Indraši, izvicināja dūres ar augumā raženāko Jaroslavu Dibļenko, par ko tika noraidīts līdz spēles beigām.

"Soliņam teicu, ka tā bija kā Rokija cīņa ar Ivanu Drago. Mēs mēģinām veidot cīnītāja raksturu. Daugaviņš šonedēļ slidoja, lai gan nav gatavs spēlēt. Ārsts viņam deva atļauju slidot. Daudziem būtu viegli pateikt, ka salauzu roku un nespēlēšu. Neviens neko par to neteiktu, bet Daugaviņš bija uz ledus. Bičevskis, salīdzinot ar pretinieku, bija kā vieglā svara bokseris pret smagsvaru, bet viņš metās cīņā. Varbūt viņš vakarnakt ko mācījies no lieliskā latviešu boksera," pieminot Maira Brieža uzvaru duelī par WBC čempiona jostu, izteicās Hārtlijs.

Pēc spēlēm ar Krieviju Latvijai 7. un 8.aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Hārtlija vadītā komanda 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī Arēnā Rīga tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi