Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ķēniņš ar rezultatīvu piespēli palīdz Lions komandai iekļūt IIHF Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

Latvijas izlases hokejists Ronalds Ķēniņš otrdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Šveices vienībai Cīrihes Lions iekļūt Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Lions viesos ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja šosezon labu sniegumu demonstrējošo Lielbritānijas vienību Notingemas Panthers, divu spēļu summā triumfējot ar 6:1.

Ceturtdaļfinālā Lions tiksies ar Čehijas klubu Libereces Bīlī Tigrši, kas no tālākās cīņas izslēdza iepriekšējās sezonas turnīra uzvarētāju Gēteborgas Frolunda Indians no Zviedrijas.

Notingemā notikušajā cīņā Šveices klubs rezultātu atklāja spēles 27.minūtē, kad precīzs bija Frēdriks Petešons, savukārt 50.minūtē Romāns Viks pēc Ķēniņa piespēles viesu pārsvaru dubultoja.

Punktu cīņai pielika Petešons, kurš piecas minūtes pirms pamatlaika beigām lielajā skaitliskajā vairākumā panāca 3:0.

Ķēniņš spēlēja 14 minūtes un 28 sekundes, pa vārtiem nemeta, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Uzvarētājiem vārtsargs Lukass Flērers atvairīja 25 pretinieku metienus.

Apakšgrupu turnīrā Lions komanda tika pie 11 punktiem un izcīnīja otro vietu H apakšgrupā. Tikmēr Panthers vienība pērn triumfēja IIHF Kontinentālajā kausā, kas deva ceļazīmi uz Čempionu līgu, un tajā tā šosezon spēlēja pārsteidzoši veiksmīgi, ar 11 punktiem triumfējot savā apakšgrupā.

Panthers grupu turnīrā divreiz pieveica arī uzbrucēja Andra Džeriņa un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvēto Čehijas augstākās līgas komandu Hradeckrālovas Mountfield, kas sacensības noslēdza pēc grupu turnīra.

Tikmēr Bīlī Tigrši viesos negaidīti pārspēja Frolunda Indians. Spēles pamatlaikā čehu vienība uzvarēja ar 5:4 (1:1, 0:1, 4:2), bet divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 7:7, jo pirms nedēļas Gēteborgas vienība viesos uzvarēja ar 3:2. Ceturtdaļfinālistes noteikšanai bija nepieciešams pagarinājums, kura otrajā minūtē Libereces komandas labā uzvaras vārtus guva Mihals Bulīržs.

Gēteborgas komanda, kas trīs reizes pēc kārtas bija spēlējusi Čempionu līgas finālā, līdz ar to nolika čempionu pilnvaras.

Tāpat ceturtdaļfinālā Somijas klubs Jiveskiles JYP tiksies ar Čehijas vienību Brno Kometa, zviedru vienība Jēvles Brynas mērosies spēkiem ar Tršinecas Ocelārži no Čehijas, bet Šveices vienība Bern tiksies ar Vekšes Lakers no Zviedrijas.

JYP otrdien divu somu klubu duelī ar 2:3 (0:1, 2:0, 0:2) zaudēja Tamperes Tappara, bet divu maču summā uzvarēja ar 5:4. Tikmēr

Kometa viesos ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) uzvarēja Šveices Zug, summā triumfējot ar 9:5.

Savukārt Ocelārži arī atbildes spēlē savās mājās ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pieveica Malmes Redhawks no Zviedrijas, summā svinot panākumu ar 4:2, bet Brynas mājās ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) apspēlēja Maheimas Adler no Vācijas, summā uzvarot ar 5:3.

Visbeidzot Lakers atspēlēja pirmajā mačā iegūto vienu vārtu deficītu, mājās ar 5:3 (1:2, 2:0, 2:1) pārspējot Austrijas komanda Zalcburgas Red Bull, summā uzvarot ar 6:5. Tikmēr Bern viesos ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) uzvarēja Vācijas klubu Minhenes RedBull, summā triumfējot ar 7:5.

Šajā sezonā IIHF Čempionu līgas dalībnieku skaits tika samazināts no 48 uz 32 komandām, turklāt kvalificēties turnīram varēja vien pēc sportiskajiem rezultātiem.

Grupu kārtā 32 klubi bija salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam 16 labākās vienības iekļuva "play-off" sacensībās. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos noteiks divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Arī iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgā no latviešu pārstāvētajām komandām vistālāk tika Lions, apstājoties ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējās sezonas finālā Gēteborgas Frolunda Indians pagarinājumā ar 4:3 apspēlēja Čehijas vienību Prāgas Sparta.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi