Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Mājinieks Marejs ar uzvaru sāk ATP tenisa sezonas noslēguma turnīru

Mājinieks Endijs Marejs pirmdien ar uzvaru iesāka Londonā notiekošo ATP sezonas noslēguma turnīru jeb ATP World Tour Finals.

Sacensību otrā rakete pusotru stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-4 pārspēja spāni Davidu Ferreru, kuram turnīrā ir septītais numurs.

Pirmajā setā vienīgo reizi Marejs pretinieka servi lauza desmitajā geimā, kas uzreiz nozīmēja arī panākumu setā. Otrajā setā Ferrers jau pirmajā geimā nobreikoja skotu, tomēr seta vidū Marejs atspēlējās un uzvaru atkal nodrošināja tieši desmitajā geimā, kas automātiski arī deva panākumu mačā.

Citā B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē vēlāk pirmdien ceturtais ranga numurs Stans Vavrinka spēlēs pret piektajā vietā rangā esošo slaveno Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Kā zināms, pirms tam pirmajās A grupas spēlēs svētdien leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers, kurš izlikts ar trešo numuru, ar 6-4, 6-2 pieveica Čehijas tenisistu Tomāšu Berdihu, kuram šajās sacensībās piešķirts sestais numurs. Savukārt serbu tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs ar 6-1, 6-1 sagrāva japāni Kei Nišikori, kurš ATP rangā ieņem astoto pozīciju.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Savukārt Džokovičs šo sacensību ietvaros izcīnījis jau 16 uzvaras pēc kārtas.

Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma kortiem, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi