Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Makdeividam NHL rekords Oilers uzvarā

Kanādas hokeja zvaigzne Konors Makdeivids otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā mačā tika pie rekorda un palīdzēja Edmontonas Oilers vienībai izcīnīt uzvaru.

Oilers pretinieku laukumā ar 5:4 (1:3, 0:1, 3:0, 1:0) papildlaikā apspēlēja Vinipegas Jets hokejistus.

Pašlaik 21 gadu vecais komandas kapteinis Makdeivids šajā mačā kļuva par pirmo NHL spēlētāju vēsturē, kurš piedalījies pirmajos deviņos komandas vārtu guvumos, atzīmējoties ar precīzu metienu vai rezultatīvu piespēli.

Kopumā šajā spēlē viņš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm un līdz šim bija piedalījies pirmajos deviņos savas komandas vārtu guvumos pēc kārtas, taču šī sērija pārtrūka spēles pret Jets papildlaikā, kad uzvaras vārtus guva Darnels Nērss.

Makdeividam izdevās pārspēt iepriekšējo Detroitas Red Wings hokejista Edama Outsa rekordu, kas tika uzstādīts 1986.gadā, par ko pats kanādiešu hokejists nebija lielā sajūsmā. "Manuprāt, šis nav rekords ar ko es varētu lepoties. Tā tas šobrīd vienkārši ir - izmantojām savas vārtu gūšanas iespējas un varam aizmirst par šo spēli."

Oilers šobrīd pēc pirmajām četrām spēlēm guvusi divas uzvaras, ieņemot 13.pozīciju Rietumu konferencē.

Citos dueļos Ņūdžersijas Devils guva ceturto panākumu tikpat spēlēs, ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspējot Dalasas Stars vienību.

Devils šobrīd ir vienīgā komanda NHL, kas šosezon vēl nav zaudējusi nevienu maču, turklāt tas Ņūdžersijas komandai ļauj ieņemt trešo vietu Austrumu konferencē, jo aizvadīts par trim spēlēm mazāk kā Toronto Maple Leafs, kas zaudējusi vienreiz, un Karolīnas Hurricanes, kas cietusi trīs neveiksmes.

Savukārt Ņujorkas Rangers ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kolorado Avalanche, bet vēl uzvaru "bullīšos" otrdien izcīnīja Filadlefijas Flyers, kas ar 6:5 (0:1, 5:2, 0:2, 0:0, 1:0) uzveica Floridas Panthers.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Zemgus Girgensons otrdien izcēlās ar četriem spēka paņēmieniem viņa pārstāvētās komandas Bufalo Sabres zaudējumā ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) pret aizvadītās sezonas finālisti Vegasas Golden Knights.

Austrumu konferences līderpozīcijā ar 12 punktiem septiņās spēlēs ir Maple Leafs, bet Rietumos ar desmit punktiem sešos mačo vadībā ir Predators.

Tikmēr Girgensona pārstāvētā Sabres sezonas ievadā sešās spēlēs iekrājusi sešus punktus, kas tai dod desmito vietu Austrumu konferencē.

NHL šī ir 102.sezona. Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par Stenlija kausa ieguvēju tika kronēta Vašingtonas Capitals, kas finālsērijā pārspēja NHL debitanti Vegasas Golden Knights.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi