Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Makdeivids 20 gadu vecumā kļuvis par NHL vērtīgāko spēlētāju

Vien 20 gadus vecais Edmontonas Oilers komandas kapteinis Konors Makdeivids trešdien tika nosaukts par aizvadītās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas vērtīgāko spēlētāju, saņemot Hārta balvu.

Aizvadītajā sezonā Makdeivids 82 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 30 vārtiem un 70 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par līgas rezultatīvāko spēlētāju, kurš saņem Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu. Tāpat uzbrucējs pēc 11 gadu pārtraukuma palīdzēja vienībai sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Esmu ļoti lepns būt Edmontonā. Esmu lepns spēlēt ar šiem puišiem," pauda Makdeivids.

Regulārā turnīra laikā Makdeivids 30 mačos guva vismaz divus punktus, bet 11 spēlēs - trīs punktus. Regulārās sezonas pēdējos 14 mačos viņš tika pie 25 punktiem (septiņiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm).

Uz līgas vērtīgākā spēlētāja titulu pretendēja arī Pitsburgas Penguins centra uzbrucējs Sidnijs Krosbijs, kā arī Kolumbusas Blue Jackets vārtsargs Sergejs Bobrovskis.

Makdeivids kļuvis par trešo jaunāko spēlētāju, kurš ieguvis šo balvu - pirms 20 gadu vecuma sasniegšanas to spēja iegūt vienīgi Krosbijs un Veins Greckis.

Hārta balvas ieguvējs tiks noteikts žurnālistu balsojumā. Pērn Čikāgas Blackhawks uzbrukuma līderis Patriks Keins kļuva par pirmo amerikāņu spēlētāju, kurš ieguvis šo balvu.

Makdeivids trešdien saņēma arī Teda Lindseja balvu, ko iegūst spēlētājs, kurš veicis lielāko ieguldījumu savas komandas panākumos regulārajā čempionātā.

Tikmēr Bostonas Bruins komandas centrs Patrīss Beržerons ceturto reizi savā karjerā ieguva Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam. Iepriekš šo balvu četras reizes bija ieguvis arī Bobs Geinijs un tieši viņš šī gada apbalvojumu pasniedza Beržeronam.

Džeimsa Norisa balva, ko iegūst labākais aizsargs, tika pasniegta Sanhosē Sharks spēlētājam Brentam Bērnsam, Toronto Maple Leafs centrs Ostons Metjūss ieguva Kaldera balvu kā līgas labākais debitants, bet Bobrovskis otro reizi karjerā ieguva labākajam vārtsargam pienākošos Vezina balvu.

Tā kā Nešvilas Predators komanda pirmoreiz vēsturē sasniedza līgas finālu, tās ģenerālmenedžeris Deivids Poils saņēma balvu kā labākā izpildpersona, kamēr Džons Tortorella no Kolumbusas Blue Jackets tika nosaukts par labāko treneri un tika pie Džeka Edamsa balvas.

Otavas Senators vārtsargs Kreigs Andersons savā īpašumā ieguva Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā, jo sezonas laikā gan atbalstīja savu sievu Nikolu cīņā ar vēzi, gan kļuva par savas vienības uzvarām bagātāko vārtsargu, kamēr Džonijs Gudro no Kalgari Flames komandas ieguva Lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi