Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NHL debitantes Golden Knights rindās savainojumu guvis jau trešais vārtsargs; pārtrūkst uzvaru sērija

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas Golden Knights pirmdien pārtrauca piecu uzvaru sēriju, bet tas notika unikālos apstākļos, jo traumu guva jau trešais vienības vārtsargs.

Aizvadītajā mačā Golden Knights ar 3:6 (2:1, 0:2, 1:3) viesos piekāpās Ņujorkas Islanders komandai. Maču vārtos sāka zviedrs Oskars Dansks, kurš pirms sezonas bija plānots kā Golden Knights trešais vārtsargs, bet otrajā trešdaļā pie rezultāta 2:2, viņam nācās atstāt laukumu. Turpinājumā savu NHL debiju piedzīvoja Maksims Lagass, atvairot septiņus no 11 metieniem.

Jau iepriekš savainojumus guva divi vadošie Golden Knights komandas vārtsargi Marks Andrē Flerī un Malkolms Subans, līdz ar to vienībai talkā devās divi ripu ķērāji, kuriem sezonu bija paredzēts aizvadīt Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Kopā Golden Knights komandai ar līgumiem ir pieci vārtsargi, līdz ar to tagad nāksies izsaukt junioru Rietumu hokeja līgā (WHL) spēlējošo 19 gadus veco Dilanu Fergusonu.

Šīs sezonas ievadā četrus vārtsargus izmantojušas jau divas komandas, jo tikpat vārtu vīri centušies glābt arī Arizonas Coyotes vienību. Tiesa, ja Golden Knights ir starp līgas līderēm, Coyotes vien pirmdien guva pirmo uzvaru šosezon.

Zīmīgi, ka pirmdienas mačā tikās divas pagājušās nedēļas līgas spožākās zvaigznes. Par pirmo zvaigzni neilgi pirms mača tika nosaukts divos mačos "hat-trick" guvušais Islanders uzbrucējs Džons Tavaress, bet par otro - Dansks, kurš divos mačos ielaida tikai vienu ripu.

Spēles pirmo trešdaļu Golden Knights noslēdza ar 2:1, bet otrā perioda sākumā Tavaress guva vārtus vairākumā un panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā, kad vārtos stājās Lagass, Islanders nodrošināja panākumu.

Šī jaundibinātajai Vegasas komandai bija vien otrā neveiksme šīs sezonas desmit mačos.

Tikmēr Coyotes komanda pirmdien ar 4:3 (2:0, 0:0, 1:3, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Filadelfijas Flyers un beidzot tika pie pirmās uzvaras šosezon. Zīmīgi, ka mazāk nekā minūti pirms pamatlaika beigām Coyotes bija priekšā ar 3:1, tomēr pamanījās ielaist divus vārtus. Pēc tam uzvaru 14,4 sekundes pirms pamatlaika izskaņas izrāva Alekss Goligoskis.

Coyotes sezonu iesāka ar 11 zaudējumiem pēc kārtas, atkārtojot līgas rekordu, jo 1943./44.gada sezonu Ņujorkas Rangers sāka ar 11 neveiksmēm, bet pēc tam 12.mačā cīnījās neizšķirti.

Jaunu komandas rekordu pirmdien sasniedza Tampabejas Lightning vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš tika pie devītā panākuma pēc kārtas. Aizvadītajā mačā Lightning ar 8:5 (3:2, 3:1, 2:2) viesos pieveica Floridas Panthers, bet krievu vārtu vīrs atvairīja 18 no 23 pretinieku raidījumiem.

Tāpat Vasiļevskis atkārtoja līgas rekordu, jo savulaik deviņos mačos pēc kārtas uzvarēja Menijs Legass (2005./2006.gada sezonā ar Detroitas Red Wings), kā arī Kreigs Andersons (2009./10.gadā ar Kolorādo Avalanche).

Kārtējo reizi Lightning rindās labi nospēlēja arī divi līgas rezultatīvākie spēlētāji - Ņikita Kučerovs guva savus trīspadsmitos vārtus šosezon, kamēr Stīvens Stemkoss iemeta divus vārtus un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli.

Lightning komanda šosezon pamatlaikā zaudējusi tikai reizi.

Astoņus vārtus viesos pirmdien iemeta arī Monreālas Canadiens komanda, kas ar 8:3 (4:2, 2:1, 2:0) pārspēja Otavas Senators.

Savukārt Rietumu konferences augšgalu vienību mačā Sentluisas Blues mājās ar 4:2 (0:0, 3:2, 1:0) pārspēja Losandželosas Kings. Sentluisas komanda guva ceturto panākumu pēc kārtas, turklāt šosezon vēl nav zaudējusi savā laukumā.

Līgas līdere ar 21 punktu 13 spēlēs ir Lightning komanda, kurai Austrumu konferencē ar 16 punktiem seko Ņūdžersijas Devils un Kolumbusas Blue Jackets.

Tikmēr latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres vienība ar astoņiem punktiem 12 spēlēs atkritusi jau uz pēdējo, 16.vietu.

Rietumos pirmā ir Blues, kas arī guvusi 21 punktu 13 spēlēs, bet attiecīgi 19 un 16 punkti ir Kings un Golden Knights.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi