Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pieļauj KHL klubu skaita samazināšanu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Dmitrijs Černišenko pieļauj, ka pirms nākamās sezonas varētu tikt samazināts dalībnieku skaits, ja vien to atbalstīs turnīra direktoru padome.

KHL devītajā sezonā startē 29 klubi no Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Pirmo sezonu līgā spēlē Pekinas Kuņluņ Red Star vienība.

"Ir izstrādāta KHL attīstības stratēģija, kurā paredzēti dažādi scenāriji, tostarp arī nosakot optimālo komandu skaitu, ņemot vērā sportisko principu. Var tikt izskatīts jautājums par komandu skaita optimizāciju, tāpēc pieļauju, ka dalībnieku skaits varētu samazināties, ja vien KHL direktoru padome pieņems tādu lēmumu," intervijā aģentūrai R-Sport sacījis Černišenko.

Līgas prezidents arī uzsvēra, ka šosezon KHL regulārajā čempionātā ir plānotas 870 spēles, kas, ņemot vērā izlašu prasības un regulārā čempionāta vajadzībām atvēlēto laika posmu, ir maksimālais skaits.

"Līga un klubi nav ieinteresēti spēļu skaita samazināšanā, tomēr nākamajā sezonā būs jārēķinās ar olimpiskajām spēlēm. Nākamās sezonas kalendārs tiks veidots, ņemot vērā ilgstošo pauzi, kura būs nepieciešama, izlasēm gatavojoties un startējot olimpiskajās spēlēs. Ir dažādi varianti, kas būs atkarīgi no klubu skaita nākamajā sezonā," piebilda KHL vadītājs.

Černišenko arī atklāja, ka līgas finansiālā situācija, par spīti vairāku klubu problēmām, ir nostabilizējusies.

"Viens no KHL prioritārajiem virzieniem bija panākt līgas finansiālo noturību, ko ir izdevies realizēt, jo KHL ir sākusi pelnīt. Divus gadus pēc kārtas KHL sasniegusi labus finansiālos rezultātus, jo ir palielināts pamatkapitāls. Savukārt gūtā peļņa tiek sadalīta starp klubiem," skaidroja KHL prezidents.

Černišenko norādīja, ka aizvadītajā gadā KHL klubiem sadalījusi 243 miljonus rubļu (3,4 miljonus eiro) no savas peļņas. "Arī nākamajā sezonā, neskatoties uz dažādiem ekonomiskajiem izaicinājumiem, mēs varēsim saglabāt šīs izmaksas."

Viņš uzsvēra, ka, par spīti problēmām vairākās komandās, līgai ir izdevies saglabāt visus klubus.

"Vairākos klubos situācija bija ļoti smaga, taču neviens mūs nepameta. Ir sakārtotas attiecības starp līgu un klubiem, kuriem ir savi pienākumi, tostarp pret spēlētājiem. Ik pa laikam kādai komandai rodas problēmas, tomēr pirms katras sezonas tiek sniegtas finansiālās garantijas, kas ļauj droši apgalvot, ka visas komandas sezonu nospēlēs līdz beigām," pārliecināts ir Černišenko.

Latvijas klubs Rīgas Dinamo piedalījies visās deviņās KHL sezonās. Agrāk rīdziniekiem problēmas ar finansējumu neradās, savukārt iepriekšējos divos gados ilgi bija neskaidrības par naudas līdzekļu iegūšanu.

Šo sezonu Rīgas klubs gan aizvada nesekmīgi, jo ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņā Rīgas Dinamo nav tikusi divās iepriekšējās sezonās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi