Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pitsburgas Penguins nesekos Goldensteitas Warriors piemēram un apmeklēs Balto namu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempione Pitsburgas Penguins negrasās sekot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākās vienības Goldensteitas Warriors piemēram un ir pieņēmusi ASV prezidenta Donalda Trampa uzaicinājumu viesoties Baltajā namā.

Trampam jau ilgu laiku ir vārdisks karš ar daudziem ASV profesionālajiem sportistiem, tomēr lielākoties tie ir Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētāji, no kuriem daļa nacionālās himnas laikā nometas uz ceļiem, tādējādi izrādot protestu pret valsts vadītāju. Pirmais ko tādu sāka piekopt Filadelfijas 49er spēlētājs Kolins Keperniks, kurš norādīja, ka negodinās valsti, kas "apspiež melnādainos cilvēkus".

Vairākiem NBA un NFL spēlētājiem sociālajā vidē bijuši vārdiski konflikti ar Trampu, kamēr NHL nekas tāds nav novērots.

Ilgu laiku pieņemt Trampa uzaicinājumu viesoties Baltajā namā vilcinājās NBA čempione Warriors, līdz pagājušajā nedēļā ASV prezidents to atsauca.

Tikmēr NHL čempione Penguins aicinājumu ir pieņēmusi.

"Pitsburgas Penguins respektē ASV prezidenta biroju, kā arī ilglaicīgo tradīciju čempionu komandām apmeklēt Balto namu," teikts Penguins paziņojumā. "Esam apmeklējuši čempionu ceremonijas pie iepriekšējiem ASV prezidentiem un esam piekrituši uzaicinājumam to apmeklēt arī šogad."

Penguins 23 spēlētāju sastāvā gan ir tikai deviņi amerikāņi, turklāt tā ir ierasta prakse lielākajā daļā NHL komandu. Viens no nedaudzajiem Trampa kritiķiem sociālajā vidē no šīs līgas spēlētājiem ir Vinipegas Jets uzbrucējs Bleiks Vīlers.

Kopš ienākšanas Baltajā namā Tramps pie sevis ir uzņēmis Super Bowl čempionus Jaunanglijas Patriots un Beisbola augstākās līgas (MLB) uzvarētājus Čikāgas Cubs.

Šomēnes viens no zināmākajiem NHL treneriem Džons Tortorella uzsvēra, ja kāds hokejists pirms cīņas himnas laikā turpinās sēdēt, viņš arī spēles laikā netiks piecelts no soliņa un mačā nepiedalīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi