Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rīgas Dinamo Maskavā svin trešo uzvaru pēc kārtas (+spēles labākie momenti)

Latvijas klubs Rīgas Dinamo, uzsākot četru maču izbraukuma sēriju, pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar 4:3 (1:1; 2:2; 1:0) uzvarēja Maskavas Dinamo komandu, kuru pārstāv uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, bet to vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

Jāpiebilst, ka mača gaitā rīdzinieki bija nonākuši iedzinējos ar rezultātu 1:3. Šī bija trešā Latvijas kluba uzvara pēc kārtas, taču vienlaikus tikai otrais panākums 10 spēlēs viesos.Rīdzinieku labā divus vārtus guva krievu uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs, bet pa reizei izcēlās Miks Indrašis un Gints Meija. Mājiniekiem izcēlušies Aleksejs Cvetkovs, Konstantīns Volkovs un Maksims Pestuško. Nākamā spēle rīdziniekiem jau trešdien Sočos.

Ar 22 mačos iekrātiem 26 punktiem rīdzinieki pakāpās uz 11.vietu Rietumu konferencē, no labāko astoņnieka atpaliekot vairs tikai trīs punktus jeb vienas pamatlaikā izcīnītas uzvaras tiesu.

Spēli krietni aktīvāk sāka viesi no Rīgas, kuri drīz vien pēc pārkāpuma pret Māri Bičevski tika pie vairākuma. Tajā vārtus gūt neizdevās, tomēr nepilnas divas minūtes vēlāk viduszonā pie ripas tika Miks Indrašis, ātrajā uzbrukumā izrēķinoties ar mājinieku vārtsargu Aleksandru Jerjomenko. Šajā vārtu guvumā rezultatīva piespēle arī Rīgas kluba vārtsargam Jakubam Sedlāčekam. Turpinājumā jau krietni aktivizējās maskavieši, aizvien biežāk apdraudot Rīgas Dinamo vārtus. Tas vainagojās ar viesu zaudētiem vārtiem trešdaļas izskaņā - Aleksejs Cvetkovs atbruņoja Indraši un ar atkārtotu metienu pārspēja Sedlāčeku. Pēc pirmajām 20 minūtēm spēles gaitu pilnībā atspoguļojošs 1:1.

Otrā perioda ievadā pēc 65 spēlētām sekundēm Indrašis zaudēja iemetienā pie mūsu vārtiem, bet Konstantīns Volkovs ar atkārtotu metienu pirmo reizi šajā mačā vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Drīz vien laba izdevība bija arī Kasparam Daugaviņam un maskavieši turpina ļoti bīstami uzbrukt arī turpinājumā. Situāciju vēl sliktāku padarīja kapteiņa Georgija Pujaca 4 soda minūtes, tūdaļ uz sodīto soliņa devās arī Milans Jurčina - maskaviešiem lielais vairākums. Brīdī, kad Jurčina atgriezās uz ledus, Maksims Pestuško pēc lieliskas Daugaviņa piespēles guva trešos vārtus. Pirmajās 7 perioda minūtēs metienu attiecība bija jau 14:0 mājinieku labā. Pirmā reālā iespēja gūt vārtus Arta Ābola vīriem bija perioda 9.minūtē, kad burzmā pie vārtiem ripu tajos nesekmīgi centās iebakstīt Gints Meija. Turpinājumā mūsējie jau tika pie vairākuma, kad 2+2+10 soda minūtes pretiniekiem saņēma Nikolajs Žerdevs. Pēc ilgākas pretinieku vārtu apdraudēšanas savu ceturto ripu sezonā iemeta Pjotrs Ščastļivijs, samazinot deficītu līdz minimumam. Tikai 25 sekundes pēc tam Meija ar individuālām pūlēm izlauzās līdz vārtiem un panāca jau 3:3! Atlikušās minūtes otrajā periodā aizritēja rīdzinieku zīmē, kuri varēja vēl gūt arī ceturtos vārtus. Pēdējās sekundes vēl sekoja abpusējs noraidījums un trešo periodu abas komandas sāka četratā.

Pēdējās pamatlaika 20 minūtes ar ofensīvu sāka rīdzinieki un tas drīz vien atmaksājās ar Pjotra Ščastļivija otriem gūtajiem vārtiem šajā mačā - 4:3. Teicama piespēle šajā epizodē Linusam Videllam. Brīdi vēlāk mūsējiem arī vēl viena iespēja skaitliskajā vairākumā, bet pēc tam identiska priekšrocība mājiniekiem, kas arīdzan palika neizmantota. Tuvojoties pamatlaika beigām, Rīgas Dinamo ieņēma vairāk nogaidošu pozīciju, tikmēr mājinieki īsti nespēja pārvarēt aizsardzības bastionus. Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika izskaņās rīdzinieki divatā izslidoja pret vienu aizsargu, bet Jerjomenko ar metienu tika galā, laba iespēja arī Indrašim. Pēdējā minūtē maskaviešiem jau tukši vārti, bet rīdzinieku uzvara vairs netika apdraudēta - 4:3.

Spēles labākie momenti


Turpinājumā rīdzinieki trešdien viesosies pie Soči komandas, piektdien spēkosies ar latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas Lokomotiv vienību, bet svētdien tiksies ar Podoļskas Vitjaz hokejistiem.

Rīgas Dinamo sastāvs bija tieši tāds pats kā iepriekšējos divos mačos, kuros arī komanda uzvarēja. Vārtos stājās čehs Jakubs Sedlāčeks.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 27.oktobris. Maskava, Lužņiki ledus arēna.

Maskavas Dinamo - Rīgas Dinamo 3:4 (1:1; 2:2, 0:1)

Vārti: 7:35 Indrašis (K.Rēdlihs, Sedlāčeks) 0:1; 18:29 Cvetkovs (Žerdevs) 1:1; 21:05 K.Volkovs (Babenko, Mironovs) 2:1; 26:27 Pestuško (Daugaviņš, Glazačevs, vair.) 3:1; 34:24 Ščastļivijs (Hosa, Genovejs, vair.) 3:2; 34:49 Meija 3:3; 42:08 Ščastļivijs (Vidells) 3:4;

Vārtsargi: Aleksandrs Jerjomenko - Jakubs Sedlāčeks

Metieni: 35-20

Soda minūtes: 20-10

Skatītāji: 4614

Rīgas Dinamo sastāvs:

Vārtsargi:
#36 Jakubs Sedlāčeks (#31 Edgars Masaļskis); Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #44 Oskars Cibuļskis, #5 Čārlzs Genovejs - #68 Milans Jurčina, #11 Kristaps Sotnieks - #27 Georgijs Pujacs (C); Uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš - #25 Andris Džeriņš - #19 Miķelis Rēdlihs, #81 Marcels Hosa - #24 Pjotrs Sčastļivijs - #55 Linuss Vidells, #87 Gints Meija - #96 Māris Bičevskis - #70 Miks Indrašis, #47 Mārtiņš Cipulis - #95 Juris Upītis - #13 Gunārs Skvorcovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi