Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Spēles diskvalifikāciju izpelnījušies Itālijas un ASV izlašu hokejisti

Vienas spēles diskvalifikāciju Minskā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā sestdien izpelnījies Itālijas izlases uzbrucēja Joakims Ramosers, kā arī ASV valstsvienības uzbrucējs Džastins Abdelkeiders.

Ramosers sodīts par incidentu piektdien notikušajā A apakšgrupas spēlē, kurā Itālijas izlase ar 1:6 kapitulēja Kanādas priekšā. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē Ramosers veica neatļautu celis-celī spēka paņēmienu pret Kanādas vienības uzbrucēju Aleksandru Barousu.

Barouss cīņu nespēja turpināt. Viņu pēc notikušā moka kājas muskuļa krampji.

Ramosers nevarēs palīdzēt savai komandai sestdienas spēlē pret Slovākijas valstsvienību. Viņš līdzšinējās piecās turnīra cīņās pie rezultativitātes punktiem nav ticis, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -3.

A grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 14 punktiem piecās spēlēs ieņem Zviedrija, bet Kanāda ar 13 punktiem ir otrā. Tālāk seko Čehija un Norvēģija, kas guvušas sešus punktus četrās cīņās, bet Francija ar pieciem punktiem ir piektā. Slovākija iekrājusi četrus punktus piecās cīņās, tikmēr Dānija un Itālija attiecīgi četrās un piecās spēlēs - pa trim.

Savukārt Abdelkeiders vienas spēles diskvalifikāciju saņēmis par identisku pārkāpumu piektdienas mačā pret Kazahstānu, kurā ASV izlase tika pie panākuma pagarinājumā ar 4:3. Viņš neatļauto spēka paņēmienu veica pret uzbrucēju Konstantīnu Puškarjovu.

Uzbrucējs nevarēs piedalīties komandas svētdienas spēlē pret Somiju. Piecos turnīra mačos Abdelkeiders iekrājis vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli.

B apakšgrupā pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Latvija. ASV un Somijas izlašu kontā ir pa astoņiem punktiem piecos mačos, bet Baltkrievijas izlasei ir seši punkti četrās cīņās. Sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, Šveices kontā ir četri punkti piecās spēlēs, bet Kazahstānai - divi punkti.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi