Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

VIDEO: Čempione Penguins ielaiž desmit vārtus NHL spēlē

Iepriekšējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvēja Pitsburgas Penguins ceturtdien pamanījās ielaist desmit vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

Penguins vienība ar rezultātu 1:10 (0:5, 1:3, 0:2) viesos kapitulēja Čikāgas Blackhawks komandai. Uzvarētājiem hat-trick iemeta Brendons Sāds, bet piecus punktus savāca Raiens Hartmans, kuram bija gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles.

 

Blackhawks ļoti spēcīgus pamatus uzvarai ielika jau pirmās trešdaļas pirmajā pusē, kad iemeta četrus vārtus trīs minūšu laikā.

Šī ir trešā reize NHL vēsturē, kad kāda komanda sezonas atklāšanas mačā uzvarējusi ar deviņu vārtu pārsvaru. Tāpat Blackhawks komandai šī bija rezultatīvākā spēle kopš 1988.gada, kad tā ar 10:1 sagrāva Vinipegas Jets, kamēr Penguins iepriekšējo reizi tik daudz vārtus ielaida 1996.gadā, kad pamanījās ar 8:10 piekāpties Sanhosē Sharks.

Ja Blackhawks aizvadīja pirmo maču sezonā, čempioniem šī bija jau otrā cīņa, jo dienu iepriekš Penguins papildlaikā ar rezultātu 4:5 zaudēja Sentluisas Blues komandai.

Pitsburgas klubs šosezon var kļūt par pirmo pēdējās četrās desmitgadēs, kas Stenlija kausu izcīnījis trīs reizes pēc kārtas. Iepriekšējo reizi kas tāds notika aizvadītā gadsimta 80.gadu sākumā, kad Ņujorkas Islanders no 1980. līdz 1983.gadam pie trofejas tika pat četras reizes pēc kārtas.

Tomēr arī Blackhawks komanda ir viena no spēcīgākajām pēdējā desmitgadē, jo Stenlija kausu ieguva 2010., 2013. un 2015.gadā.

Citā mačā ceturtdien trīs vārtus iemeta arī krievs Aleksandrs Ovečkins, palīdzot Vašingtonas Capitals galvaspilsētu komandu duelī viesos pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (1:1, 0:1, 3:2, 0:0, 1:0) apspēlēt Otavas Senators.

Visus trīs vārtus Ovečkins iemeta septiņu minūšu laikā trešajā trešdaļā, kad palīdzēja ASV galvaspilsētas vienībai no 1:3 panākt 4:3.

Vēl šajā mačā trīs rezultatīvas piespēles bija Jevgēņijam Kuzņecovam, turklāt viņi abi ar tautieti Ovečkinu izcēlās arī "bullīšu" sērijā.

LETA jau vēstīja, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, uzsākot savu piekto NHL sezonu, ceturtdien izpildīja sešus metienus pa vārtiem, bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres komanda, neskatoties uz diviem Džeisona Pominvila gūtajiem vārtiem, savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Monreālas Canadiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi