Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

VIDEO: Rīgas Dinamo Jekaterinburgā uzvar mājiniekus Avtomobilist

Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien Jekaterinburgā pret vietējo Avtomobilist ar uzvaru noslēdza izbraukuma sēriju - 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos.

Dinamo labā pamatlaikā izcēlās Tims Sestito un Tomašs Kundrāteks, bet vienīgo pēcspēles metienu realizēja Kaspars Saulietis. Tikmēr mājiniekiem vārtus guva Vitālijs Popovs un Elo Ero. Jūakims Ēriksons Dinamo vārtos atvairīja 20 pretinieku metienus.

Tagad rīdziniekiem sācies nedēļu ilgs pārtraukums un regulārajā sezonā vairs atlicis aizvadīt vairs tikai astoņus izbraukuma mačus. 

Kaut spēli aktīvāk iesāka rīdzinieki, pirmo bīstamo momentu trešajā minūtē izveidoja Avtomobilist hokejisti. Ceturtajā minūtē aiz saviem vārtiem tika nogāzts Stīvens Saigo un Rīgas Dinamo ieguva pirmo vairākumu mačā, tomēr tā laikā tika izpildīts vien viens metiens pa vārtiem. Savukārt uzreiz pēc tā pirmo ļoti bīstamo momentu radīja Avtomobilist spēlētājs Aleksejs Simakovs, tomēr viņš no lieliskas iespējas raidīja ripu virs vārtiem. Arī pēc tam Avtomobilist izveidoja vairākus bīstamus momentus, un devītajā minūtē pēc individuālā gājiena izcēlās Vitālijs Popovs, atklājot rezultātu.

Pēc zaudētajiem vārtiem ar pārkāpumu vidējā zonā rīdziniekus mazākumā atstāja Vitālijs Pavlovs. Kaut Jekaterinburgas spēlētāji daudz saspēlējās, Rīgas Dinamo šo mazākumu izdevās izturēt. Turpinājumā vairākumu vēlreiz ieguva rīdzinieki, tomēr labākos momentus izveidoja vien divminūtes beigās, bet pirms tam darbojās ļoti nepārliecinoši. Noraidījumiem bagātās trešdaļas izskaņā vēlreiz rīdziniekiem vispirms noraidīts tika Gints Meija, tomēr šīs divas minūtes tika aizvadītas pārliecinoši, bet trešdaļas pēdējā minūtē Latvijas komandu vēlreiz mazākumā atstāja Kristaps Sotnieks. Tomēr pēc pirmās trešdaļas Rīgas Dinamo atradās iedzinējos ar 0:1.

Sotnieka noraidījumu rīdzinieki izturēja un drīz pēc tam paši ieguva trešo vairākumu, ko beidzot realizēja - pēc aizsarga metiena ripa vārtu priekšā nokļuva uz Sestito nūjas, kurš kritienā meta nekļūdīgi, rezultātam kļūstot 1:1. Turpinājumā Mikam Indrašim jau bija iespēja izvirzīt Latvijas komandu vairākumā, tomēr izgājienā pret vārtsargu viņam līdz metienam neizdevās tikt. Arī turpinājumā Rīgas Dinamo arvien vairāk uzbruka Jakuba Kovārža sargātajiem vārtiem.

Kaut trešdaļā pārsvars piederēja rīdziniekiem, četras minūtes pirms tās beigām komandu mazākumā atstāja Miķelis Rēdlihs. Tomēr atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts joprojām bija 1:1.

Izšķirošo trešdaļu sekmīgāk iesāka Avtomobilist un jau pirmajā trešdaļā atguva vadību, kad pēc Nikolaja Timašova uzmetiena ripu vārtos iestūma soms Ēro Elo. Tomēr rīdzinieki nepadevās, ieguva iespēju cīnīties vairākumā, ko gan neizmantoja, bet trešdaļas vidū panāca izlīdzinājumu 2:2, kad metienā no zilās līnijas nekļūdīgs bija Tomāšs Kundrāteks.

Rezultātam kļūstot neizšķirtam, spēle kļuva arvien emocionālāka un saraustītāka, abām komandām radot vairākus ļoti bīstamus momentus, turklāt vairāk reālas vārtu gūšanas iespējas bija Avtomobilist. Tomēr vienībām uzvarētāja noskaidrošanu nācās atlikt uz pagarinājumu, taču arī tajā tas neizdevās. Pēcspēles metienos vienīgais precīzais raidījums Kasparam Saulietim un Dinamo uzvara.

VIDEO: Spēles labākie momenti 

Pirmdien kļuvis zināms, ka KHL Sporta un disciplinārlietu komiteja anulējusi Dinamo hokejistam Mārim Jasam sestdien spēlē pret Hantimansijskas Jugra piespriesto noraidījumu līdz spēles beigām.  Izskatot šīs epizodes videoierakstu, komiteja secinājusi, ka Jass nospēlējis noteikumu robežās un viņam uzliktais 5+20 minūšu sods ir anulējams.

Rīdzinieku sastāvā spēlei Jekaterinburgā tika pieteikti 20 spēlētāji (divi vārtsargi, seši aizsargi un 12 uzbrucēji), un sastāvā bija notikušas ievērojamas izmaiņas. Tika samainīti visi aizsargu pāri, kā arī gandrīz visi uzbrucēju trijnieki. Pēc divu maču izlaišanas sastāvā atgriezās Miks Indrašis, kā arī pirmo reizi šajā izbraukumā spēlēja Edgars Kulda. Vārtus sargāja Jūakims Ēriksons.

Rīgas komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #30 Joacim Eriksson (#36 Jakub Sedlaček); aizsargi: #44 Oskars Cibuļskis - #9 Krišjānis Rēdlihs (A), #58 Guntis Galviņš - #16 Steven Seigo, #11 Kristaps Sotnieks - #84 Tomas Kundratek; uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (C) - #25 Andris Džeriņš - #19 Miķelis Rēdlihs, #22 Ville Leino - #72 Vitālijs Pavlovs - #70 Miks Indrašis, #17 Kaspars Saulietis - #43 Tim Sestito (A) - #87 Gints Meija, #32 Edgars Kulda - #21 Armands Bērziņš - #13 Gunārs Skvorcovs.

Kā zināms, nesen noslēdzās izlašu pārtraukums. Pirms pārtraukuma rīdzinieki bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, taču noslēdzošajā mačā ar 0:2 izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas Dinamo.

Savukārt pēc pārtraukuma pirmajā spēlē rīdzinieki cieta bezierunu zaudējumu ar 1:5 pret Kazahstānas klubu Astanas Baris, bet ceturtdien ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas Avangard, kamēr sestdien Dinamo ar 1:2 piekāpās Hantimansijskas Jugra.

Tikmēr Avtomobilist pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Pie tam, oktobra beigās Rīgā tā pret Dinamo atradās vadībā ar 4:1, taču pēdējās spēles minūtēs ielaida divus vārtus, turklāt piedzīvoja zaudējumu papildlaikā ar 4:5.

Pēc izbraukuma rīdzinieki aizvadīs trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar Soči, Jaroslavļas Lokomotiv un Toljati Lada komandām.

Kā zināms, Dinamo izbraukumā līdzi paņēmusi arī iepriekš savainoto aizsargu Oskaru Cibuļski, kurš laukumā atgriezās mačā pret Avangard. Pašlaik 27 gadus vecais Cibuļskis nopietnā galvas savainojumā iedzīvojās oktobra sākumā, un kopš tā laika viņš nebija spēlējis. Šosezon aizsargs piedalījies 15 spēlēs, pirmo reizi ar rezultativitāti izceļoties tieši pret Avangard, kad guva savus pirmos vārtus šogad.

Izbraukumā ar komandu devās 25 hokejisti: vārtsargi Jūakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks, Nils Grīnfogels; aizsargi Stīvens Saigo, Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Māris Jass, Aleksandrs Jerofejevs, Oskars Cibuļskis; uzbrucēji Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš, Edgars Kulda, Māris Bičevskis un Vitālijs Pavlovs.

Izbraukumā nedevās savainotais uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs un cits uzbrucējs Roberts Locāns, kurš palīdz Rīga komandai svarīgās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionāta spēlēs.

Ar 32 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas Dinamo ieņem 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no labāko astoņnieka atpaliekot sešus punktus. Tikmēr Avtomobilist tikpat mačos ir 50 punkti un ceturtā vieta Austrumos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi