Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Visu laiku titulētākais NHL klubs Canadiens pēc gada pārtraukuma spēlēs Stenlija kausa izcīņā

Monreālas Canadiens hokejisti ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 6:2 (3:0, 0:1, 3:1) sagrāva Floridas Panthers vienību, nodrošinot sev vietu Stenlija kausa izcīņā.

Visu laiku titulētākais NHL klubs pērn izslēgšanas spēlēs netika, tomēr tagad vietu "play-off" nodrošināja piecus mačus pirms regulārā čempionāta beigām.

Mačā pret Panthers lielisku sniegumu parādīja Brendans Galahers, kurš guva vienus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pirmo reizi NHL karjerā vienā mačā nopelnot četrus rezultativitātes punktus.

Tikmēr ar diviem precīziem metieniem izcēlās Pols Bairons, kamēr Canadiens vārtsargs Kerijs Praiss atvairīja 29 metienus.

"Sajūtas ir lieliskas. Mēs visu sezonu esam smagi strādājuši, lai realizētu mērķi un tiktu izslēgšanas spēlēs. Lepojamies ar sasniegto, taču tagad jāuzlabo sava spēle, lai arī Stenlija kausa izcīņā mēs būtu konkurētspējīgi," pēc mača atzina Canadiens šīs sezonas labākais snaiperis Makss Pačoretī, kurš ceturtdien guva savus 35.vārtus sezonā.

Monreālas klubs izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un 12.pēdējos 18 mačos, kad pie kluba stūres stājās Klods Žiljēns, galvenā trenera amatā nomainot Mišelu Terjēnu.

Canadiens ar 97 punktiem ir Atlantijas divīzijas līdere, tuvākos sekotājus Otavas Senators apsteidzot par sešiem punktiem.

Austrumu konferencē zināmas jau piecas no astoņām play-off dalībniecēm, jo iepriekš vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja arī Vašingtonas Capitals, Kolumbusas Blue Jackets, Pitsburgas Penguins un Ņujorkas Rangers, kas ieņem pirmās četras vietas Metropolitēna divīzijā.

Arī Rietumu konferencē ceļazīme uz Stenlija kausa izcīņu nodrošināta ir piecām komandām - Čikāgas Blackhawks, Minesotas Wild, Anaheimas Ducks, Edmontonas Oilers un Sanhosē Sharks. Tāpat tuvu tikšanai play-off ir arī Sentluisas Blues, Kalgari Flames un Nešvilas Predators.

Izslēgšanas spēlēs iekļūst katras divīzijas trīs labākās komandas, kā arī nākamās divas katras konferences labākās komandas.

Zīmīgi, ka pērn Stenlija kausa izcīņā netika neviens Kanādas klubs, bet tagad tur vietu jau nodrošinājušas Canadiens un Oilers, bet tuvu tam ir arī Senators un Flames vienības, kā arī labas izredzes saglabā Toronto Maple Leafs.

Tikmēr Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres ar 76 punktiem 77 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē un septīto pozīciju Atlantijas divīzijā, uz vietu izslēgšanas spēlēs vairs nepretendējot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi