Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Zembergs: Jāsapurinās ne tikai otrajam plānam

Pirms čempionāta Hokeja Dienā ar virsrakstu Pierādiet, ka neesat sliktāki centos stimulēt jaunpienācējus un tā dēvētos otrā plāna spēlētājus, lai ar savu sniegumu iecērt dziļas saknes pamatsastāvā, ka treneriem pēc tam nākamajā reizē, izvēloties braucējus uz čempionātu, ir nopietnas galvassāpes - ņemt sastāvā augstākā līmenī spēlējošus hokejistus, kuri iepriekš ir atteikušies spēlēt, vai arī palikt pie vērtībām, kas nav tik augstvērtīgas, toties bijušas lojālas un atpalicību meistarībā spēj kompensēt ar cīņassparu.

Trīs spēles ar pasaules hokeja lielvalstīm bija skarbs pārbaudījums pašreizējam izlases modelim. Pret Kanādu, Čehiju un Zviedriju gan viegli neklātos arī Latvijas izlases optimālajam sastāvam, ja izdotos sapulcināt visus labākos. Iepriekš Kanādai ir zaudēts arī ar 0:11 (2006. gada PČ Rīgā) un Zviedrijai ar 1:9 (2005. g. PČ Insbrukā). Par šī gada Latvijas izlases patieso varējumu varēs spriest pēc čempionāta beigām, taču trīs aizvadītās spēles gandrīz visiem spēlētājiem ierakstāmas ar mīnusa zīmi, turklāt negatīvā nozīmē vairāk pārsteidza pat vairāki vadošie spēlētāji. Izņēmums ir tikai vārtsargs Edgars Masaļskis un Andra Džeriņa uzbrucēju trijnieks, kuru uz priekšu velk kapteinis Kaspars Daugaviņš. Pazaudēta ripa uz līdzenas vietas, nepārdomāts lēmums vai piespēle, zaudētas divcīņas un atpalicība ātrumā - to visu varēja redzēt arī Latvijas pieredzējušo spēlētāju izpildījumā.

Trešās un ceturtās maiņas spēlētājiem treneru uzstādījums gandrīz vienmēr ir nemainīgs - galvenais ir nezaudēt savus mikromačus. Jo īpaši ceturtajai maiņai hokeja lielvalstu uzstādītā latiņa izrādījās pārāk augstu. Vai treneri varēja izvēlēties citus spēlētājus? Šī tomēr bija tā reize, kad izvēles iespējas bija ļoti ierobežotas.

Jaunais Rodrigo Ābols ar savu sniegumu iepriecināja pārbaudes spēlēs, bet pasaules čempionātā tomēr ir pavisam cits līmenis. 2012. gadā Miks Indrašis no Krievijas Jaunatnes līgas PČ debitēja ar trijās spēlēs sapelnītiem 5 (3+2) punktiem. Tiesa, toreiz pretinieki nebija tik augsta līmeņa, Miks spēlēja kopā ar Spruktu un Miķeli Rēdlihu, un Indrašim bija jau 22 gadi, bet Ābolam ir tikai deviņpadsmit, un pirms čempionāta viņš vēl cīnījās ar vīrusa radītām sekām.

Svarīgākajās spēlēs tomēr galvenais būs, kā sevi parādīs līderi. Beļavskis pēc zaudējuma zviedriem apstiprināja acīm redzamo, ka ir redzamas noguruma pazīmes. Smagnējs ir Sprukts, savu vārtu priekšā izveicības pietrūkst Jerofejevam, bet tieši viņiem šajā izlases modelī ir atvēlētas vadošās lomas.

Pagaidām jāatzīst, ka šis izlases sastāvs atpaliek no priekšgājiem, taču īstais atskaites laiks vēl tikai sekos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi