Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Zembergs pirms spēles ar Vāciju: Jādomā arī stratēģiski

Nākamās divas spēles, starp kurām laika atpūtai būs nepilnas astoņpadsmit stundas, Latvijas hokeja izlases treneriem radījušas nelielas galvassāpes, izvēloties sastāvu piektdienas spēlei ar Vāciju. Mikrotraumas ir diviem spēlētājiem – pirmās maiņas centra uzbrucējam Jānim Spruktam un aizsargam Guntim Galviņam.

Pastāvs risks situāciju pasliktināt. "Sastāvu nedomājam mainīt, taču skatīsimies, ko par Sprukta un Galviņa gatavību mums teiks ārsti. Mēs apzināmies, ka tagad būs jāspēlē divas dienas pēc kārtas," pēc piektdienas rīta iesildīšanās treniņa Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis lika noprast, ka pašreizējā situācijā ir jādomā arī stratēģiski. 

Sestdien mūsējiem pretī stāsies Austrija. Svarīgas gan ir abas spēles. Vācijai 4 spēlēs ir 3, Austrijai 3 spēlēs – 2 un Latvijai 4 spēlēs – arī 2 punkti. Mūsējiem ir nedaudz labāka situācija tajā ziņā, ka vairs nav jāspēlē ar grupas favorītiem. Priekšā vēl spēles ar Vāciju, Austriju un Franciju. Vācijai pēc šodienas spēles vēl būs jātiekas ar Čehiju un Austriju. Austriešiem savukārt ar Čehiju, Latviju, Vāciju un Kanādu. Francijai 4 spēlēs ir 3 punkti un vēl jāspēlē ar Kanādu, Zviedriju un Latviju. Minimālā uzdevuma izpildīšanai – vietas saglabāšanai elitē – Latvijas hokejistiem pilnīgi noteikti punkti vēl ir nepieciešami.

Rīta treniņā divi aizsargu pāri palika nemainīgi: K. Rēdlihs – Jerofejevs un M. Širokovs – Cibuļskis. Izpildot vingrinājumus, Kristaps Sotnieks pārmaiņus bija kopā gan ar Gunti Galviņu, gan arī ar Jāni Andersonu. Tāpat arī Andersons bija kopā ar Māri Jasu. Uzbrukumā Sprukts vingrinājumus izpildīja kopā ar ierastajiem pēdējās spēles partneriem Miķeli Rēdlihu un Miku Indraši. Jādomā, ka Sprukts spēlēs, jo viņa pozīciju aizpildīt būs sarežģītāk, nekā nokomplektēt trīs aizsargu pārus.

"Tas neko daudz nemaina, ka Vācijai iepriekšējā vakarā bija spēle ar Zviedriju," Beļavskis neiesaka paļauties uz to, ka pretiniekiem varētu būt noguruma pazīmes. Pēc līdzīgās spēles ar Zviedriju (3:4) uz emocijām vācieši varot spēli uzsākt ātrā tempā un agresīvi, kam mūsējiem ir jābūt gataviem. "Spēlēsim savu spēli, saglabājot mieru un pacietību. Ja vācieši būs ļoti aktīvi, centīsimies pielietot pretuzbrukumu taktiku," norādīja Beļavskis.

Latvijas nu Vācijas spēles sākums piektdien pulksten 21.15 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi