Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Porsche nenoliedz baumas par Vēbera piesaisti izturības sacīkstēm

“Porsche” kompānija nav noliegusi izskanējušo informāciju par to, ka Marks Vēbers 2014.gadā būs daļa no tās WEC sacīkšu programmas.

Sākotnēji šīs baumas izplatīja “Radio Le Mans”, kas ziņoja, ka Vēbers noslēdzis piecu gadu līgumu par startu “Porsche” fabrikas komandā WEC jeb Pasaules Izturības čempionātā, kura svarīgākā sezonas sacīkste ir Lemānas 24 stundu brauciens.

Lai gan “Posrche” šo informāciju neapstiprināja, kompānija arī necentās to noliegt. “Porsche AG” direktoru padomes loceklis Volfgangs Hacs, kas ir atbildīgs par izpētes un attīstības departamentu, intervijā “AutoAction” paziņoja, ka Vēbers nebija daļa no viņu plāniem, tomēr kompānija būtu ļoti priecīga ietvert F1 pilotu savā braucēju sastāvā uz 2014.gada sezonu.

“Šorīd ir izstrādāts testu plāns iespējamiem pilotiem, kuru starpā nav Marka Vēbera,” paziņoja Hacs. “Taču nākotnē, iespējams, mums būs kāds pilots ar F1 pieredzi. Mēs izmantosim savus pilotus, kā arī pieaicināsim braucējus no malas. Nākamajā sezonā mums būs divas ekipāžas un tātad kopā nepieciešami seši piloti. Mums vēl ir pietiekami daudz laika, lai izlemtu par pilotu sastāvu.”

Arī pats Marks Vēbers jau iepriekš ir atzinis, ka vēlētos startēt “Porsche” sastāvā WEC čempionātā pēc savas Formula 1 karjeras beigām. Ņemot vērā pēdējo nedēļu notikumus, nav izslēgts, ka tas varētu notiks jau pēc šīs sezonas izskaņas.

Nevar aizmirst, ka “Porsche” jau iepriekšējā nedēļas nogalē startēja pirmajā WEC čempionāta posma Silverstonā, kur kompānija tika pārstāvēta ar deviņiem 911 modeļiem GT klasē. Taču 2014.gadā “Porsche” atgriezīsies ‘augstākajā līgā’ un LMP1 prototipu klasē cīnīsies pret “Audi” un “Toyota” kompānijām.

Tostarp Marks Vēbers vēl pirms debijas F1 čempionātā 1999.gadā startēja Lemānas sacīkstē, kas beidzās neveiksmīgi – aerodinamikas defekta dēļ viņa “Mercedes Benz CRL” garajā ‘Mulsanne’ taisnē uzmeta ‘salto atmuguriski’.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi