Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 6. septembris
Magnuss, Maigonis, Mariuss

Sesks pēc tehniskām ķibelēm pēdējā ātrumposmā WRC Latvijas ralliju noslēdz septītajā vietā

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā - Latvijas rallijā - pēdējā ātrumposmā nenosargāja vietu uz goda pjedestāla un ieņēma septīto pozīciju, kamēr kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere.

Noslēdzošajā 20.ātrumposmā ātrākais bija igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš finišēja septiņās minūtēs un sešās sekundēs. Viņš tikai par 0,2 sekundēm apsteidza francūzi Sebastjanu Ožjē ("Toyota GR Yaris"), bet beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis") zaudēja igaunim 0,7 sekundes un bija trešais.

Latvijas ekipāža ("Ford Puma"), kas noslēdzošajā ātrumposmā, visticamāk, saskārās ar kādām tehniskām problēmām, pēdējā ātrumposmā ierindojās pēdējā, 33. pozīcijā, atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka teju divas minūtes.

Kopvērtējumā uzvaru svinēja Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), kurš otrās vietas ieguvēju Ožjē apsteidza par 39,2 sekundēm, bet Tenaks atpalika minūti un 4,5 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Sesks, kurš pirms noslēdzošā posma vēl atradās trešajā vietā, kopvērtējumā piekāpās Somijas pilotam par divām minūtēm un 45,4 sekundēm un ierindojās sestajā pozīcijā.

WRC2 ieskaitē startējošie Matīss Mežaks un Arnis Ronis pēdējā ātrumposmā ieņēma 23.vietu, bet Artūrs Priednieks ar Jāni Kirkovaldu ierindojās 27.pozīcijā. Bulgāriju pārstāvošais pilots Nikolajs Grjazins ar latviešu stūrmani Andri Mālnieku finišēja 13.pozīcijā.

Kopvērtējumā Grjazins ar Mālnieku ieņēma 15.vietu, bet Mežaks un Priednieks noslēdza sacensības attiecīgi 27. un 29.pozīcijā.

Ekipāžām Latvijā bija jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptver teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sezonas turpinājumā notiks posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi