Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Saramotins trešdien uzsāks dalību prestižajā Tirreno - Adriatico velobraucienā

Trešdien Itālijā esošajā Lido di Kamaiore pilsētā ar komandu braucienu sāksies prestižais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens Tirreno – Adriatico, kurā Vācijas komandas Bora – Hansgrohe sastāvā startēs arī pieredzējušais Latvijas izlases riteņbraucējs Aleksejs Saramotins.

Tirreno – Adriatico velobraucienu dēvē arī par divu jūru sacensībām. Tas tādēļ, ka velobrauciena maršruti savieno Tirēnu un Adrijas jūru krastus. Sacensības daļa sportistu izmanto, lai sagatavotos Milāna – Sanremo velobraucienam, kas notiks 18. martā. Tikmēr, daļai citu dalībnieku šī būs gatavošanās Giro d Italia velobraucienam.

Šajā gadā Tirreno – Adriatico velobraucienā iekļauti septiņi posmi, to vidū arī komandu brauciens (1. posmā) un individuālais brauciens (7. posmā). Izteiktāks kalnu etaps gaidāms ceturtajā posmā, kura beigās sportistiem jāpievar stāvs un garš kāpums, kura spice atradīsies 1675 metru augstumā virs jūras līmeņa. Par uzvaru kopvērtējumā var cīnīties gan kalnu speciālisti, gan arī klasiku meistari, ko pierādīja pagājušais, kad uzvarēja vēlāk par olimpisko čempionu kļuvušais Gregs Van Avermets, bet otrais bija Peters Sagans. Abi sportisti dalībnieku vidū arī šajā gadā.

Runājot par kalnu speciālistiem, jāizceļ Movistar komandas sportista Nairo Kvintanas dalība. Kolumbijas sportists triumfēja kopvērtējumā 2015. gadā. Šogad sīvu konkurenci viņam sola izrādīt arī pazīstamais Itālijas riteņbraucējs Vinčenzo Nibali, kurš šosezon pārstāv Bahrain Merida komandu. Startēs arī Astana vienības itāļu sportists Fabio Aru, FDJ komandas riteņbraucējs Tibo Pinots, 2013. gada pasaules čempions Rui Košta (UAE Team Emirates), Saramotina komandas biedrs Rafals Majka un citi.

Trešo reizi Tireno – Adriatico velobraucienu aizvadīs 34 gadus vecais Latvijas izlases un Vācijas komandas Bora – Hansgrohe riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Pērn rīdzinieks kopvērtējumā ierindojās 128. vietā, lielāko uzmanību veltot komandas līderu atbalstam. Individuāli labāko rezultātu Aleksejs sasniedza individuālajā braucienā, uzrādot 39. labāko laiku, bet komandu braucienā viņa pārstāvētā IAM Cycling bija augstajā piektajā vietā. 2015. gadā Aleksejs izstājās no sacensībām sestajā posmā.

Bora – Hansgrohe sastāvā līdzenuma etapos lielākās cerības saistītas ar pasaules čempionu Saganu, kā arī itāļu sprinteri Mateo Peluki, kuram izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Saramotinu. Latvijas sportists allaž bijis viens uzticamākajiem Peluki partneriem tieši pirms lielās grupas finišiem. Kalnu etapos un individuālajā braucienā sevi labi var apliecināt polis Majka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi